Jaaropleiding Vegetarisch Koken

wrapper2

wrapper

Van sluimererwt tot groene keukenprins(es)

Herken je het sluimerende verlangen om meer vegetarisch of veganistisch te koken maar je vraagt je af of je het wel goed doet? Duiken er vroeg of laat geen tekorten op? Tijdens deze opleiding verwerf je een grondige theoretische kennis over natuurvoeding die je tijdens de workshops ook in praktijk omzet. In 10 boeiende lesdagen groei je uit tot een groene keukenprins(es) die vlot het vegetarisme of veganisme kan toepassen in gezin of werkomgeving.

Dan zit je goed bij de Jaaropleiding vegetarisch koken. In 10 lesdagen ontdek je via theoretische lessen en kookworkshops de basis van de vegetarische keuken en natuurvoeding. Je werkt uitsluitend met natuurlijke, volwaardige producten van biologische of biologisch-dynamische oorsprong. Baarde het samenstellen van een vegetarische maaltijd je vroeger kopzorgen ? Dan is die vrees voorgoed verleden tijd. De opleiding start met het leren samenstellen van een volwaardige en gevarieerde vegetarische maaltijd. We gaan dieper in op de diverse componenten en basisingrediënten en leren deze op de juiste manier te bereiden: winter- en zomergroenten, granen, peulvruchten, noten, zaden, zuivel en eieren. Ze kennen voor jou geen geheimen meer. Daarnaast bereid je heerlijke soepen en gezonde desserts. Ook pasta in de natuurvoeding staat op het opleidingsmenu. Doorheen de lessen besteden we veel aandacht aan het op smaak brengen van de gerechten. We trekken het kruidenrek open en zoeken naar smaakmakers uit de natuurvoeding. Umami, kombu of tahin geven hun geheimen prijs. Ook de gezonde omgang met vetten en het gebruik van natuurlijke zoetmiddelen prikken we op de lesvork. De verdieping van voedingsmiddelen en de relatie tussen mens en voeding worden belicht vanuit de westerse antroposofie. De graankeuken is hierbij een belangrijke pijler.

Lesgever: Sigrid Dewaele, vegetarische kok, antroposofisch en natuurvoedingsconsulent, herborist/kruidenverwerker

Dagprogramma

9u30 -10u Aankomst met thee, granenkoffie, gezonde frisdrank en gebak.
10u Theoretische gedeelte
11u30 -12u30 Recepten- en menubespreking; voorbereiding lunch
12u30 -13u30 Lunch en mogelijkheid om te winkelen in de biowinkel (Mechelen)
13u30 -14u Kookdemonstraties
14u -16u30 Uitgebreid practicum (kookworkshops) waarbij je zelf aan de slag gaat, begeleid door de veggie koks
16u30 -18u Evaluatie, gezellige vroege avondmaaltijd, opruimen en afwassen

*Programma steeds onder voorbehoud

Inschrijving & betaling

Inschrijven via http://www.vegetarischekookacademie.be/ met vermelding van je naam en telefoonnummer. Met een korte motivatie kunnen we de noden van de groep inschatten. Min. 7 deelnemers vereist. Plaatsen zijn beperkt tot 12 pers.

Inschrijving bevestigd na betaling van 500 € voorschot op rekening nummer BE13 0017 8587 0939 op naam van De Natuurkeuken.

Saldo te volstorten voor aanvang jaaropleiding. Afbetalingsplan op aanvraag.

Data schooljaar '19 -'20: 21/9/19, 19/10/19, 16/11/19, 14/12/19, 18/1/20, 15/2/20, 21/3/20, 25/4/20, 16/5/20, 13/6/20

Adres

UN-DO
Veldstraat 4
Zwalm (dichtbij station Munkzwalm)

Prijs

1450 €
Eva-leden krijgen 10% korting

Inbegrepen:
· lunch & avondmaal (...en om mee te nemen naar huis)
· zeer uitgebreide cursus & lesmappen (ca 450 kleurenpagina's)
· gebruik van alle verse biologische of biologisch-dynamische ingrediënten
· gebruik van moderne leskeuken
· dranken & gebak
· 21% BTW

Meer informatie

www.vegetarischekookacademie.be of op 0478740323