Uitreiking Nobelprei en veggie etentje door kok-aan-huis Tine Tomme van de Avalonoeve!

wrapper2

wrapper

Wat?

EVA Oosterzele organiseert voor de derde keer op rij een spannende en plezierige verkiezing: welke Oosterzelenaar wint de Nobelprei 2019? Deze bijzondere prijs wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die het voorbije jaar in Oosterzele een opmerkelijke veggie bijdrage leverde voor een meer plantaardige, gezonde, milieu- en diervriendelijke samenleving.

De winnaar van de vorige editie, de Scouts Sint-Kristoffel Scheldewindeke, won de Nobelprei na een spannende, digitale nek-aan-nek-race omdat ze steeds een volwaardig en lekker vegetarisch alternatief aanbieden bij kampen en vuurfeesten en via veggie kookactiviteiten de vooroordelen rond vegetarisme wegnemen zonder in stereotiepen te vervallen of te polariseren.

Nu steeds meer mensen beseffen dat de veeteelt een negatieve impact heeft op het klimaat, dat de nieuwe voedingsdriehoek onomstotelijk aantoont dat het gezonder is om vlees te verminderen en dat het brede publiek de dierenmishandeling en andere schandalen in de vleesindustrie veroordeelt, zien we dat een plantaardige voedingskeuze in de lift zit. De vegetarische omwenteling vindt plaats en wel recht onder onze neus, ook hier in Oosterzele waar steeds meer veggie initiatieven worden opgestart. We zijn dan ook heel benieuwd naar wie er dit jaar de laureaat van de Nobelprei wordt.

Bepaal mee wie de prei(s) in de wacht sleept door deel te nemen aan de publieksstemming tot en met 28 september via de Facebookpagina van EVA Oosterzele.

De uitreiking van de Nobelprei vindt plaats op zondag 29 september in het Erfgoedhuis (Moortsele) om 10u met aansluitend een gratis feestelijke receptie waarbij iedereen van harte welkom is!

Nadien kan je nog genieten van een heerlijk plantaardig etentje (hoofd- en nagerecht) door kok-aan-huis, Tine Tomme van de Avalonhoeve.

Adres

Erfgoedhuis (Moortsele)
Sint-Antoniusplein 10
Moortsele

Prijs

Veggie etentje:

  • 26 euro voor volwassenen (EVA-leden 2 euro korting pp)
  • 13 euro van 6 tot 12 jaar (EVA-leden 2 euro korting pp)
  • gratis tot 5 jaar

Meer informatie

Voor het etentje dien je apart in te schrijven voor 23 september door te mailen naar oosterzele@evavzw.be