Zomerweek door Aardewerk

wrapper2

wrapper

De Mens Voorbij Onder Dieren en Planten met Tom Lemaire en Ullrich Melle

Elk jaar organiseert Aardewerk een Zomerweek: een combinatie van verdieping in een thema dat vooraf vastgelegd wordt en van vakantie in een aangename natuurlijke omgeving.

Tijdens deze zomerweek richten we onze aandacht exclusief op ‘het andere leven’, in dit verband: het niet-menselijke leven.

Het leven op aarde bestaat uit dieren en planten, waarbij we de mens eigenlijk tot de dieren moeten rekenen. Maar zo wordt dat in onze antropocentrische wereld niet begrepen: daarin wordt de mens immers opgevat als een speciale categorie van leven, ver verheven boven ‘het andere leven’ en wezenlijk daarvan verschillend.

We zetten onze antropocentrische bril af en kijken met open geest naar onze dierlijke en plantaardige medeschepselen: hebben zij een bewustzijn, gebruiken zij een taal, hebben zij gevoelens, hoe intelligent zijn zij, hoeveel weten wij eigenlijk van hen?

Tijdens een speciale dag in deze zomerweek gaan onze twee sprekers met elkaar in debat.

Omgeving en programma

Locatie
We brengen deze week door in “Het Molenhuis” in Bérismenil vlakbij La Roche (zie www.moulindebellemeuse.be). Er kan ook gekampeerd worden.

Maaltijden
De heerlijke gezonde voeding tijdens de zomerweken is bijna legendarisch. Ook deze keer zorgen Tine en Katrien voor fantastische plantaardige maaltijden.

Kinderopvang
Kinderen horen bij de zomerweek. We voorzien een enthousiast en creatief programma voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen.

Formule
Tijdens de voormiddagen zijn er lezingen, gevolgd door een uitgebreide gedachtewisseling. De namiddagen zijn vrij. De avonden krijgen een lichter groepsprogramma.

Sprekers
Ton Lemaire en Ullrich Melle.

Adres

Het Molenhuis
Bérismenil

Prijs

Volwassenen € 450
Studenten € 300
Kinderen van 12 tot 18 jaar € 175
Kinderen van 2 tot 12 jaar € 125
Kinderen onder de 2 jaar € 50
Werkgeversprijs € 600

Hierin zijn begrepen de lezingen, het logement en de maaltijden.

Aardewerk huldigt het standpunt dat de prijs geen belemmering mag zijn voor deelname. Voor kleine inkomens zoeken we samen een oplossing. Geef ons in dat geval een seintje (0476 51 41 59 of info@aardewerk.be).

Meer informatie

Inschrijving?
Gebruik liefst het inschrijvingsformulier op de website.
Inschrijven via mail kan ook: mail naar info@aardewerk.be met onderwerp “Inschrijving zomerweek 2019” en vermelding van de nodige gegevens. Bellen kan ook naar 0476 51 41 59.

Meer info: zie www.aardewerk.be/zomerweek