Chili voor Willy

wrapper2

wrapper

Eet chili voor Willy

Spaar de dieren tijdens het weekend van Werelddierendag (1, 2 en 3 oktober) en eet vegan chili voor Willy. Reserveer je portie heerlijke chili bij een van de Chili voor Willy take-aways en geniet van een avond lekker vers eten zonder te koken. Bovendien steun je zo EVA vzw en zorg je er mee voor dat het eerste weekend van oktober een echt feestweekend wordt voor de dieren.

Grote take aways

Reserveer hier je porties bij de grote chili voor Willy take aways in:

  • Aalst op zaterdag 2 oktober
  • (Bestellen niet meer mogelijk) Antwerpen op vrijdag 1 oktober
  • Gent op 1, 2 en 3 oktober
  • Limburg op 1 en 2 oktober
  • Mechelen op zaterdag 2 oktober
  • Oosterzele op zondag 3 oktober

Met dank aan Greenway voor de sponsoring van vegan gehakt.

Wat doet EVA voor Willy?

EVA maakt het zo makkelijk mogelijk voor mensen, bedrijven en organisaties om voor plantaardige voeding te kiezen. EVA organiseert kookworkshops, lanceert campagnes, begeleidt grootkeukens en chefs, werkt samen met producenten, lobbyt bij overheden en zorgt voor honderden veggie events overal in Vlaanderen en Brussel. Wij veranderen de wereld met onze vork.

EVA wil Willy helpen door minstens 6000 euro in te zamelen. Hiermee kunnen we meer dan 10 000 nieuwe deelnemers werven voor de VeggieChallenge in maart en hen kennis laten maken met de plantaardige keuken. 90 % van de deelnemers aan de VeggieChallenge zegt dat ze ook na de campagne minder vlees blijven eten. Zo sparen we het leven van duizenden varkens zoals Willy.

Wie is Willy?

Willy is een varken van bijna 3 jaar oud, dat is ongeveer 6 keer zo oud als de meeste vleesvarkens. Zoals de meeste varkens is hij heel slim. Hij houdt van knuffelen, in de aarde wroeten en spelletjes spelen. Willy is een gelukzak. Hij kwam via een omweg bij Forrest & Friends terecht en mag daar de rest van zijn leven doorbrengen. De meeste varkens in Vlaanderen hebben minder geluk. Zij groeien op in een grote stal met weinig bewegingsruimte, zien bijna nooit daglicht en worden na 6 maanden op de vrachtwagen richting slachthuis gezet. Willy staat symbool voor alle varkens die het slachtoffer zijn van de vleesindustrie. Het is onder andere voor hen dat EVA vzw zo hard werkt om ons voedselsysteem te verplantaardigen.

Want door meer plantaardig te eten, spaar je het leven van heel wat varkens zoals Willy..

Chili recepten

Laat je inspireren door onze favoriete chili recepten!

>>Ontdek ze hier<<

chili voor willy

Geen fan van chili maar wel van Willy?

Je kan altijd een gift doen en zo de werking van EVA vzw ondersteunen.
Giften vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar.
Je kan online doneren via de knop hieronder of overschijven via:
EVA vzw
IBAN: BE53 5230 8011 0153
BIC: TRIOBEBB
Vermeld de mededeling 'gift chili voor Willy'.

01/09/2021

Verticale tabs