wrapper

1 op 2 Vlamingen wil graag minder vlees eten, maar weet niet goed hoe eraan te beginnen. Donderdag Veggiedag is de ideale manier om je eerste stappen richting een meer veggie voedingspatroon te zetten. Deze EVA-campagne helpt je op weg om minstens één dag per week geen vlees of vis, maar iets lekkers vegetarisch op het menu te zetten.

Bij jou thuis

Meedoen met Donderdag Veggiedag begint bij lekkere recepten. Recepten waarvan je weet dat ze je enthousiast maken om met plezier te kiezen voor een plantaardige maaltijd. Wij bundelden deze lekkere en eenvoudige plantaardige gerechten om het jou makkelijk te maken, bekijk hier onze Donderdag Veggiedag toprecepten.

Doe ook mee!

Al meer dan 21.000 mensen hebben zich ingeschreven voor de nieuwsbrief en engageren zich zo om minstens één dag per week vegetarisch te eten.

Word ook een van hen.

Op school

Ben je leerkracht en wil je graag iets doen met Donderdag Veggiedag op school?
Vraag dan een workshop aan voor het lager onderwijs of een workshop voor het secundair onderwijs.

Je kunt ook aan de slag met onze gratis publicaties.

Waarom?

Donderdag Veggiedag is dé ideale manier om tegelijk iets voor je eigen gezondheid te doen als voor het klimaat. Bovendien zorg je meteen ook voor een betere voedselverdeling in de wereld en voor gelukkigere dieren. En dat allemaal door gewoon één dag in de week anders te eten. De wereld veranderen was nog nooit zo makkelijk. En lekker!

Door mee te doen aan Donderdag Veggiedag verklein je het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en sommige kankers. Je krijgt minder slechte cholesterol binnen en blijft makkelijker slank.

Voor de productie van 1 kilogram rundvlees is 15.000 liter water nodig. Ter vergelijking: voor 1 kilogram tarwe is dat slechts 900 liter.

Door gedurende 1 jaar mee te doen aan Donderdag Veggiedag verminder je je broeikasuitstoot evenveel als wanneer je 1.250 kilometer zou fietsen in plaats van de auto te nemen.

Wereldwijd sneuvelt er jaarlijks 3 miljoen hectare bos voor de vleesconsumptie, dat is een oppervlakte zo groot als België.

Door gedurende 1 jaar 1 dag in de week veggie te eten, spaar je elk jaar het leven van ruim 20 dieren. Wie krijgt er daar nu geen supergevoel van :-)!

Lees hier verder.