wrapper

Uit marktonderzoek blijkt dat 4 op de 5 klanten van restaurants een degelijke veggie optie op de kaart wil zien staan. Deze trend zal zich de komende jaren ook in de catering door gaan zetten. Daarom vinden we het belangrijk om grootkeukenmedewerkers te voorzien van de juiste tools om aan deze groeiende vraag te kunnen voldoen.

Nieuwsbrief

Maximaal 6 keer per jaar verzenden we een nieuwsbrief speciaal toegespitst op foodprofessionals. We brengen je op de hoogte van onze nieuwe activiteiten en delen ons recentste recepten. Schrijf je hier in.

Gratis gids en recepten

De gids veggie voor Cateraars is op maat gemaakt van de grootkeukenchef of -medewerker die voor een beter vegetarisch aanbod wil zorgen. Een aanbod dat niet alleen lekker is, maar ook duurzaam, betaalbaar en makkelijk. Naast algemene info over vegetarische voeding staan er vooral veel praktische tips en recepten in de gids.

Klik hier om de gratis gids te downloaden.

Workshops en Consultancy

Je kan bij EVA terecht voor kookworkshops of informatieve workshops op maat van je grootkeukenmedewekers. Een gediplomeerde chef deelt zijn jarenlange ervaring in de vegetarische keuken. EVA heeft al heel wat (kook)workshops verzorgd voor horecaprofessionals en (onafhankelijke) cateraars zoals Aramark, FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en leefmilieu, Nationale Bank van België en Sodexo.

Naast onze workshops geven we ook begeleiding op maat. Afhankelijk van de vraag kan de begeleiding bestaan uit een analyse, (kook)workshops, een dag 'meekoken', receptontwikkeling, marktinfo, hulp bij de communicatie, ...

Neem contact op met Maureen via maureen@evavzw.be of 09/329 68 51.

Good Food begeleiding

Wilt u het aanbod in de kantines van uw instelling verbeteren en evolueren naar meer Good Food ? U weet niet hoe u hieraan moet beginnen?

In het kader van de Good Food strategie en het Good Food Kantine-label van het Brussels Gewest biedt Leefmilieu Brussel via EVA vzw een gratis begeleiding aan die de kantines van uw instelling specifiek kunnen helpen bij het invoeren van (meer) volwaardige vegetarische menu’s, één van de prioriteiten van de strategie.

Deze begeleiding heeft tot doel de kantine te helpen bij het invoeren van lekkere, evenwichtige vegetarische menu’s en hierover positief te communiceren.

De begeleiding bestaat uit de volgende stappen:

  • De begeleider start met een nulmeting om een beeld te krijgen van het bestaande vegetarisch aanbod.
  • Op basis daarvan wordt een rapport met aanbevelingen gemaakt en een actieplan dat wordt verfijnd na overleg met het keukenteam.
  • Er is een kookworkshop op maat voorzien voor het keukenteam.
  • Het keukenteam past zijn veggie menu’s aan, waarop de consultant zijn feedback geeft.
  • Er wordt een informatiesessie gegeven rond de vegetarische keuken voor de klanten van de kantine.
  • De begeleider geeft advies voor een intern communicatieplan rond het vegetarisch aanbod in de kantine.
  • De begeleider kan ook helpen bij het correct opnemen van het veggie aanbod in het lastenboek.
  • De begeleider is er om het hele keukenteam te ondersteunen: keukenpersoneel, aankoper, leraar, directie, … Het gaat om een gepersonaliseerde begeleiding die rekening houdt met het keukenteam en de acties waarop zij willen werken.

Zin in vegetarische maaltijden om van te smullen?

Laat u begeleiden en neem contact op met de helpdesk van Leefmilieu Brussel met een korte motivatie (maximum een halve A4 pagina). Een consultant zal dan met u contact opnemen. Reageer snel want de plaatsen zijn beperkt.

Contactgegevens: 02/775 76 22 – helpdeskkantine@leefmilieu.brussels

Chefs Pro Veggie

EVA levert als expert content en advies aan het platform ChefsProVeggie, een samenwerking van verschillende merken uit de foodservice die chefs willen veggie-inspireren. Ontdek ChefsProVeggie hier.