wrapper

Uit marktonderzoek blijkt dat 4 op de 5 klanten van restaurants een degelijke veggie optie op de kaart wil zien staan. Deze trend zal zich de komende jaren ook in de catering door gaan zetten. Daarom vinden we het belangrijk om grootkeukenmedewerkers te voorzien van de juiste tools om aan deze groeiende vraag te kunnen voldoen.

Bekijk ons aanbod

Ben je klaar voor jouw veggie succesverhaal? Vraag je workshop op maat aan via foodprofessionals@evavzw.be.

Nieuwsbrief

Maximaal 6 keer per jaar verzenden we een nieuwsbrief speciaal toegespitst op foodprofessionals. We brengen je op de hoogte van onze nieuwe activiteiten en delen ons recentste recepten. Schrijf je hier in.

Gratis gids en recepten

Digitale gids: Veggie Voor Chefs

Hoe geef je voldoende smaak aan veggie gerechten? Moet je vlees altijd vervangen door veggieburgers? Hoe vervang je kaas in plantaardige gerechten? En hoe zorg je ervoor dat jouw veggie aanbod goed verkoopt?

In EVA’s gloednieuwe digitale gids Veggie Voor Chefs leer je alles wat je als chef moet weten om lekker, makkelijk én betaalbaar plantaardig te koken. De gids is opgebouwd uit vier hoofdstukken, die samen een stappenplan voor een succesvol veggie verhaal vormen. Wie de vier stappen doorlopen heeft, heeft de veggie code gekraakt.

Klik hier om de gids gratis te downloaden.

Ontdek ook onze collectie grootkeukenrecepten!

Workshops en Consultancy

Je kan bij EVA terecht voor kookworkshops of informatieve workshops op maat van je grootkeukenmedewekers. Een gediplomeerde chef deelt zijn jarenlange ervaring in de vegetarische keuken. EVA heeft al heel wat (kook)workshops verzorgd voor horecaprofessionals en (onafhankelijke) cateraars zoals Aramark, FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en leefmilieu, Nationale Bank van België en Sodexo.

Naast onze workshops geven we ook begeleiding op maat. Afhankelijk van de vraag kan de begeleiding bestaan uit een analyse, (kook)workshops, een dag 'meekoken', receptontwikkeling, marktinfo, hulp bij de communicatie, ...

Neem contact op via professionals@evavzw.be of 09/329 68 51.

Meer veggie op ons bord in Brussel

EVA begeleidt grootkeukens in Brussel om van hun veggie aanbod een succesverhaal te maken. Hiervoor krijgen we de steun van Leefmilieu Brussel in het kader van hun Good Food-strategie.

EVA werkt al meer dan 10 jaar samen met verschillende grootkeukens en cateraars om de verkoop van veggie voeding te verbeteren en verhogen. Ook dit jaar hebben we de mogelijkheid om voor 5 grootkeukens begeleiding op maat aan te bieden, in functie van hun noden en de voorkeuren van hun publiek. Samen werken we niet alleen aan het culinaire aspect, maar ook aan de communicatiestrategie om het succes van de veggie gerechten optimaal te garanderen.

Om een workshop of trajectbegeleiding aan te vragen volstaat het om de online vragenlijst in te vullen.

Voorwaarden tot deelname:

Onze chefs

Ann Veeckman

Ik ben gevormd als klassieke kok en heb me daarna door bijscholing en zelfstudie gespecialiseerd in de plantaardige keuken, met bijzondere aandacht voor productkennis en wereldkeuken.

Wat me drijft in het lesgeven is chefs vertrouwen en goesting geven om met nieuwe producten en technieken aan de slag te gaan. Het is fijn als mensen hun horizonten verbreden, muurtjes durven afbreken tussen de “klassieke” keuken en de plantaardige.

De aha!-ervaring bij de deelnemers als ze aangenaam verrast worden door de smaken en de mogelijkheden van de plantaardige keuken, doet telkens weer plezier!

Door mijn praktijkervaring als chef in een woonzorgcentrum ken ik de specifieke context van een grootkeuken. Daarmee rekening houden en toch een lekkere plantaardige maaltijd aanbieden, is mijn sterkte.

Mijn traiteursactiviteit staat momenteel op een zeer laag pitje, om me quasi volledig te concentreren op vorming en advies rond plantaardige voeding voor bedrijven én particulieren.

www.amuz-et-vous.be

Cathy Goyvaerts

Vanuit Scheldewindeke zorg ik iedere woensdag voor lekkere, gezonde vegetarische en veganistische maaltijden mét een twist.Enkel even opwarmen en … smakelijk!

Bekijk hier ons wekelijks gevarieerd aanbod en ontdek hoe je kan bestellen.

Tot dan!

Cathy

Wonderworld