wrapper

Vegucation

De plantaardige of vegetarische keuken maakt vaak slechts een klein deel uit van de koksopleidingen. Vegucation wil hier verandering in brengen. Dit internationaal project, gefinancierd door de Europese Unie en gecoördineerd door een samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties, werkt aan de verbetering van de bestaande koksopleidingen en ontwikkelt tegelijkertijd een aanvullende opleiding voor chefs die plantaardig willen koken. Vegucation is dus de eerste vegetarische kookopleiding voor professionals.

'Andermaal' leert jonge chefs plantaardig koken

In 2019 startte EVA in samenwerking met BOS+ opnieuw met het geven van plantaardige workshops voor Hotelscholen. Lees hier meer over het project of contacteer foodprofessional@evavzw.be om deel te nemen.

Gratis gids en recepten

Digitale gids: Veggie Voor Chefs

Hoe geef je voldoende smaak aan veggie gerechten? Moet je vlees altijd vervangen door veggieburgers? Hoe vervang je kaas in plantaardige gerechten? En hoe zorg je ervoor dat jouw veggie aanbod goed verkoopt?

In EVA’s gloednieuwe digitale gids Veggie Voor Chefs leer je alles wat je als (jonge) chef moet weten om lekker, makkelijk én betaalbaar plantaardig te koken. De gids is opgebouwd uit vier hoofdstukken, die samen een stappenplan voor een succesvol veggie verhaal vormen. Wie de vier stappen doorlopen heeft, heeft de veggie code gekraakt.

Klik hier om de gids gratis te downloaden.

Ontdek ook onze collectie horecarecepten!

Nieuwsbrief

Maximaal 6 keer per jaar verzenden we een nieuwsbrief speciaal toegespitst op foodprofessionals. We brengen je op de hoogte van onze nieuwe activiteiten en delen ons recentste recepten. Schrijf je hier in.