wrapper

Onze plantaardige kookworkshops

We bieden drie verschillende niveaus aan: voor mensen die nog niet vertrouwd zijn met de veggie keuken en snelle gerechten willen maken met ingrediënten uit de supermarkt, voor mensen die al af en toe veggie koken, maar op zoek zijn naar meer inspiratie en wel eens minder gekende ingrediënten uit de biowinkel willen proberen, of voor mensen die al goed vertrouwd zijn met de veggie keuken en een stapje verder willen gaan en bijvoorbeeld notenkazen en vegan desserts willen leren maken. Je bent welkom in elke kookworkshop natuurlijk. Je hebt geen bijzondere voorkennis nodig. De kooklesgevers passen het menu, de info en de producten van de kookworkshop aan, aan het niveau.

Elke kookworkshops kent een thema waarrond we werken zoals Veggie Lunchbox, Vettig Veggie, Fair Trade, Seizoensgroenten,... Geef gerust je suggesties en we bekijken de mogelijkheden.
Geen twee kookworkshops zijn dezelfde. Tenzij anders aangegeven, maken we steeds een volledig menu: minstens twee aperohapjes of voorgerechten, twee hoofdgerechten en een bijgerecht of dessert. Alle gerechten zijn plantaardig.

Wil je graag een veggie kookworkshop voor je bedrijf of organisatie? Neem dan contact op met Melanie via melanie@evavzw.be. Wil je graag kookworkshops geven bij EVA? Neem dan contact op met Isabel via Isabel@evavzw.be. Wil je iemand een kookworkshop kado geven? Neem dan contact op met Laure via Laure@evavzw.be.

De kookworkshops worden mede mogelijk gemaakt door ­LIMA

Kookworkshops tijdens de VeggieChallenge

EVA Online Workshop 'Veggie in 1, 2, 3'

Tijdens deze workshop maken we makkelijke en lekkere veggie gerechten met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt. Geen ingewikkelde recepten maar verrassende kooktips voor snelle, smaakvolle plantaardige maaltijden voor heel het gezin. Op het menu: courgettesoep met kervel en toppings, plantbased paella en een lichte chocolademousse.

Je kookt mee vanuit je eigen keuken tijdens de online workshop. Na de workshop kan je het klaargemaakte eten direct eten. Tijdens de kookworkshop is er plaats om vragen te stellen.

zaterdag 05 maart 2022 van 10u00 tot 11u30
meer info en inschrijven


Kookworkshops in samenwerking met CM

Tijdens de VeggieChallenge in maart organiseren we kookworkshops over heel Vlaanderen in samenwerking met CM.

Tijdens de workshops 'Smaakvol veggie in een handomdraai' maak je makkelijke en lekkere veggie gerechten met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt. Geen ingewikkelde recepten maar verrassende kooktips voor snelle, smaakvolle plantaardige maaltijden voor heel het gezin.


Online kookworkshops 'vegan desserts en koekjes' bij Colruyt Academy

Ontdek het genot van vegan, ook voor zoetekauwen. Lekkere en originele desserts en koekjes waarin je toch geen melk, boter en eieren verwerkt? Dat kan zeker! Laat je inspireren om zelf 100 % vegan lekkernijen te maken, waar iédereen zal van genieten.

Kook vanuit je keuken, live mee met onze chef Annemie. Ze begeleidt je stap per stap om 4 makkelijke plantaardige recepten te maken. Ook de kids zullen graag een handje toesteken!

Wat gaan je maken?

  • Kokos-pindakaas-fudge.
  • Gebakjes met appel, havermout en pistache.
  • Tahinkoekjes met veenbessen.
  • Chocoladepudding met silken tofu en frambozen.

30 maart van 18:15 - 20:00
vanuit je eigen keuken

Meer info en inschrijven

Data & Inschrijven

Dit is een overzicht van kookworkshops die door ons georganiseerd worden. Je kan eenvoudig online inschrijven.

Geen workshops gepland.

We verwijzen jullie ook graag door naar de kookworkshops van onze partners: