16/09 Autoloze zondag wordt vleesloze zondag

wrapper2

wrapper

Zondag 16 september is autoloze zondag. Dan worden verschillende stadskernen omgetoverd tot een walhalla voor niet gemotoriseerde verkeer. Tijdens autoloze zondag wordt in verschillende steden ook de link gelegd met plantaardige voeding. Want dat heeft, net zoals de auto wat vaker laten staan, een positieve impact op het klimaat.

Door een jaar lang minstens een dag per week vegetarisch te eten, verminder je je broeikasuitstoot evenveel als wanneer je 1.250 kilometer zou fietsen in plaats van de auto te nemen. In verschillende steden kun je meteen ook de daad bij het woord voegen.

  • In Antwerpen is er De Langste Veggietafel op de Grote Markt. Daar kun je van 12 tot 18 uur met je eigen plantaardige picknick terecht of koop iets lekkers aan een van de eetkraampje.
  • In Hasselt is er op het Molenpoortplein een Langste Veggietafel.. De inschrijvingen om mee te eten zijn helaas volzet, maar er is van 12 tot 16 uur ook een gezellig marktje met natuur- en diervriendelijke producten.
  • Op Landelijk Brussel op het Paleizenplein bouwt EVA vzw een vegan dorp met verschillende foodtrucks. Smul mee van 10 tot 19 uur.
  • EVA Westhoek vind je met een infostand, proevertjes en fotowall op de Grote Markt in Ieper. Bij de mobiele bib kun je snuffelen in allerlei veggie en vegan kookboeken.
  • EVA Aalst vind je met een infostandje bij de Watertorenwijk.
11/09/2018

Verticale tabs