200 gasten genieten van 15 jaar EVA

wrapper2

wrapper

Zaterdag 6 juni beloofde een stralende dag te worden. Het onweer van de vorige avond had plaatsgemaakt voor blauwe lucht en stralende zon. De bloemetjes van Bluet bloeiden volledig open en de standhouders maakten hun hapjes klaar. Het feest kon beginnen!

De eerste gasten kwamen stipt aan en al snel stond de binnenkoer van het Veggiehuis vol met feestvierders. De bardames hadden hun handen vol met het uitschenken van de bubbels van Fairwine, de drankjes van Lombardia en het fruitsap van Oxfam. Wanneer iedereen voorzien was van een drankje, volgde een kort officieel moment. Tobias Leenaert, oprichter van EVA en tot voor kort directeur, vertelde over de evolutie van EVA door de jaren heen en hoe ook zijn rol veranderd is. An Rosiers van de Raad van Bestuur zette Tobias nog eens in de bloemetjes voor de jarenlange inzet.

Maar we kijken ook vooruit, naar de ambitieuze plannen van EVA en onze 15 dromen die we de komende jaren willen realiseren. Samen met alle vrijwilligers, ambassadeurs, donateurs en alle andere mensen die EVA een warm hart toedragen, kijken we er naar uit om hier werk van te maken.

Na de speeches was het aan de band ‘Les Croissants Belges’. De swingende muziek was voor de gasten een startschot dat het feest echt kon beginnen en de eetstandjes werden overspoeld door de nieuwsgierige gasten. Het Veggiehuis zelf onderging ook een kleine metamorfose. In elke kamer konden de gasten een deel van de geschiedenis van EVA ontdekken. Uit de oude doos toverden we het allereerste EVA Magazine, oude tv-fragmenten en allerlei foto’s. Terwijl de hapjes nog en masse de deur uit vlogen, zakte de zon stilletjes weg.

Een zwoele avond zorgde voor gezellige taferelen en leuke gesprekken. Het was een dag vol plantaardig lekkers: hartig, zoet, smeltend en vol bubbels, het was een geslaagd feest met een 200-tal gasten. Het EVA team heeft er alvast zin in om er de volgende jaren weer met veel energie tegenaan te gaan!

Nog eens bedankt aan alle sponsors voor de eetstandjes: Avalon, Bar Italiano, Confiserie Jonas, De Groene Waaier, Hot Falafel, La vie est belle, Shavt, v|edge, de Vegetarische Kookstudio, Vers en Veggie en Qarfa

09/06/2015

Verticale tabs