2020 een vooruitblik

wrapper2

wrapper

2020, een jaar dat lang als toekomst in de oren klonk, is eindelijk aangebroken. Een jaar waarin EVA veel te doen en te wachten staat. Zowel lokaal als op internationaal vlak zet EVA dit jaar rasse schreden, want voor het aanpakken van mondiale problemen, hebben we een groot draagvlak nodig. We geven je graag een “sneak peek” van het jaar van EVA in 2020.

Het grootste feest van 2020 wordt ongetwijfeld EVA wordt 20. Jaja, dit jaar mag EVA 20 kaarsjes uitblazen en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Hoe we dit gaan vieren? Dat houden we nog even een verrassing. Houd zaterdag 6 juni alvast vrij en later ontvang je nog meer info.

Een andere reden tot feest is dat je nog meer van EVA zult horen in 2020. Letterlijk dan, want we kregen zendtijd op de radio als Boodschap van Algemeen Nut! Wanneer je ons spotje zult horen, maken we bekend via onze website en social media.

We lichten ook al een tipje van de sluier in verband met de supermarkt ranking. Eind vorig jaar trok een klein leger vrijwilligers erop uit om alle vegan producten in geselecteerde supermarkten in kaart te brengen. Op deze manier gaan we supermarkten met elkaar vergelijken qua vegan aanbod en met hun buitenlandse filialen, aangezien dit een internationale campagne. Een veelbelovend project dus om op termijn meer plantaardige producten in de rekken te krijgen.

Daarnaast lanceren we in maart een nieuwe campagne “VeggieChallenge” in samenwerking met ProVeg. Deze internationale campagne telt jaarlijks al meer dan 100.000 deelnemers. Dit jaar mikken we met alle deelnemende landen samen op 250 000 deelnemers. Het is een laagdrempelige campagne waarbij de focus ligt op minder vlees en meer plantaardige voeding in je dagelijkse maaltijden. Het is de stap tussen Donderdag Veggiedag en Try Vegan.

In november kan je traditiegetrouw meedoen met Try Vegan! Hier ligt de focus meer bij vermindering van zuivel en ei dan bij de Veggie Challenge. En na de positieve reacties van vorig jaar, maken we begin oktober met z’n allen weer Chili voor Willy.

Een belangrijk deel van de werking van EVA gebeurt achter de schermen. Zoals de begeleiding van grootkeukens. EVA speelt een belangrijke rol in het verplantaardigen van de menukaart in kantines, bedrijven en scholen. Ook in 2020 gaan we hier op blijven inzetten.

Met ‘Next Food Chain’ richtte EVA samen met Bond Beter Leefmilieu het eerste bedrijfsnetwerk rond plantaardige voeding op in Vlaanderen. Het netwerk streeft ernaar om van plantaardige voeding de vanzelfsprekende keuze te maken, van het veld tot op het bord. Next Food Chain brengt ook in 2020 spelers uit de hele voedselketen samen om een nieuwe dynamiek in gang te zetten.

En uiteraard kan je ook dit jaar opnieuw meedoen met leuke activiteiten van lokale groepen zoals Langste Veggietafels over in Vlaanderen, plantaardige kookworkshops en zoveel meer.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten bij EVA?
=> Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief, en volg ons op Facebook en Instagram.

13/01/2020

Verticale tabs