40 lekkere dagen zonder vlees

wrapper2

wrapper

Activiteiten

EVA's tips voor 40 lekkere dagen zonder vlees
dinsdag 28 februari in Gent

Een info-avond voor iedereen die aan Dagen Zonder Vlees deelneemt en graag met andere deelnemers tips en advies uitwisselt en info krijgt van ervaren veggie eters. Je komt er te weten hoe je die 40 dagen makkelijk volhoudt en er zelf culinaire topdagen van maakt. Naast concrete tips kun je proeven van lekkere hapjes.

Filmvertoning Cowspiracy
zaterdag 11 maart 2017 in Sint-Niklaas

Volg de ontluisterende maar humoristische reis van een jonge documentairemaker. Met veel lef gaat hij op zoek naar een antwoord op enkele van ‘s werelds meest prangende ecologische vraagstukken en de rol die veeteelt daarin speelt. De film onderzoekt de impact van de veehouderij op het milieu en hoe (Amerikaanse en internationale) milieuorganisaties met die informatie omgaan.

EVA-stand op Foodfestival Dagen Zonder Vlees tafelt
Breng de EVA-stand een bezoekje op het Dagen Zonder Vlees Foodfestival in Antwerpen. Op zondag kun je twee kookworkshops bijwonen, een om 12u en een om 14u. Tot dan?

Kookworkshops
De beste manier om te leren hoe je lekkere veggie gerechten op tafel kunt toveren, is door een kookworkshop te volgen. In onze kookworkshops word je begeleid door ervaren lesgevers die je niet alleen enkele gerechten leren maken, maar je ook wegwijs maken in de wereld van plantaardige producten. Speciaal voor de deelnemers van Dagen Zonder Vlees bieden we in maart enkele extra workshops aan, in verschillende steden. Zowel voor absolute beginners als voor wie al regelmatig vegetarisch eet, maar nog wel wat extra inspiratie en tips kan gebruiken.

Ontdek hier de kookworkshops in maart, schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt!

EVA Dendermonde en JH Zenith maken er een speciale editie van dit jaar, samen boksten ze een mooi programma in elkaar. Zes zondagen op een rij kan je naar een 100% plantaardig evenement komen: workshops, brunch, etentjes,... voor ieder wat wils en dat aan zeer democratische prijzen. Breng gerust je vrienden mee! Het volledige programma ontdek je hier.

Startavond EVA Westhoek op 24 maart
- Vrijdag 24 maart in Dranouter

-18u30 PERSMOMENT met officiële start EVA Westhoek
vanaf 19u: VEGGIE DINER - VEGAN STOVERIJ met frietjes en slaatje (€ 16,00 - inschrijven voor 18/3)
-20u30: Optreden CHVE (voor leden van EVA en mensen die onze EVA Westhoek pagina volgen aan € 5,00 ipv € 13,00 (ter plaatse betalen)
- de hele avond is er een infostand van EVA aanwezig met tips, folders, boeken en recepten om gemakkelijker en meer plantaardig te kunnen eten.

Vegan Potluck Elzenhof
donderdag 13 april 2017 in Elsene
Iedereen welkom op deze plantaardige Potluck-avond. Een gezellig moment om tips en recepten uit te wisselen en nieuwe culinaire ontdekkingen te beleven.
Het principe is: je brengt een gerechtje voor 2 personen mee, volledig plantaardig (dus zonder eieren, melk, honing of andere dierlijke producten). Als het lukt, graag lokaal, biologisch, glutenvrij, suikervrij, enzovoort, maar dit hoeft niet. Zolang jullie er maar plezier in beleven om het klaar te maken en te delen. Samen koken mag dus ook!

Recepten

40 lekkere recepten

Ontdek hier onze toprecepten om uit te proberen tijdens Dagen Zonder Vlees, ze zullen je niet teleurstellen! Van ontbijt tot dessert, smakelijk!

Elke week een recept

Wil je graag elke week gratis en voor niets een eenvoudig maar lekker recept in je mailbox? Dat kan. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat de culinaire inspiratie gewoon elke week in je mailbox zit.

Word lid met korting

Ben je nog geen lid van EVA? Dan is nu het ideale moment om lid te worden. In ruil krijg je vier keer per jaar het EVA Magazine in de bus, korting bij een hele reeks winkels en restaurants én je steunt er een meer plantaardige toekomst mee!

Gebruik de DZV kortingscode: DZV2017

Extra uitdagingen

Eet je al elke dag vegetarisch? Geen nood, Dagen Zonder Vlees lanceert dit jaar een aantal extra uitdagingen:

De bedoeling is om 40 dagen zoveel mogelijk lokaal, verpakkingsloos en seizoensgebonden te eten. Op die manier verlaag je je ecologische afdruk. Dat doe je ook door zo weinig mogelijk voedsel te verspillen, door bijvoorbeeld restjes op een originele manier te verwerken tot een nieuw gerecht.

Een andere optie is volledig plantaardig te eten. Al de recepten op deze website zijn 100% plantaardig, in onze restaurantdatabase vind je veganvriendelijke zaken en je kunt deelnemen aan onze plantaardige kookworkshops

Kook eens veggie voor familie en vrienden, zo kun je hen ook motiveren om mee te doen. Je kunt bijvoorbeeld met je familie een groep aanmaken op de Dagen Zonder Vlees website en zien hoeveel jullie samen besparen.

Doe mee!

Schrijf je in via de Dagen Zonder Vlees website en voeg je toe aan de EVA groep, iedereen is welkom! Want hoe meer mensen meedoen, hoe meer we kunnen besparen op onze ecologische voetafdruk, let's go!

20/02/2017

Verticale tabs