5 Inspirerende boeken voor wie graag minder vlees wil eten

wrapper2

wrapper

Dieren Eten - Jonathan Safran Foer

Dieren Eten is een klassieker. Het boek kwam uit in 2009 en was het eerste non-fictieboek van Jonathan Safran Foer. In het boek stelt hij de vraag of zijn pasgeboren kind vlees zou moeten eten of niet. Met een combinatie van verhalen, filosofie, wetenschap, literatuur en journalistiek onderzoekt Jonathan Safran Foer waarom mensen eigenlijk nog vlees eten. In zijn nieuw boek Het Klimaat Zijn Wij: De Wereld Redden Begint Bij Het Ontbijt legt hij de link tussen vleesconsumptie en klimaatverandering.

Ooit Aten We Dieren - Roanne Van Voorst

Volgens Roanne Van Voorst eten we in de toekomst allemaal plantaardig. Het boek is tegelijk informatief en humoristisch. Van Voorst wisselt cijfers en wetenschappelijk onderzoek af met interviews met boeren die geen dieren meer houden. Ook werpt ze af en toe een blik op een toekomst waarin jongeren zich afvragen waarom we vroeger dieren aten.

Fatsoenlijk Eten: Mijn Leven Als Proefkonijn - Karen Duve

In Fatsoenlijk Eten schrijft Karen Duve over haar ongezonde levensstijl en de ethische discussies met haar huisgenoot. Na een discussie omtrent plofkippen besluit ze om vier verschillende levensstijlen uit te proberen: organisch, veggie, plantaardig en fruitarisch. Ze vertelt over haar ervaringen en bevindingen, maar ook over de achterliggende denkbeelden van de levensstijlen.

Stoppen Met Vlees - Robert Bridgeman

Zonder belerend over te komen legt Robert Bridgeman de link tussen ons voedsel met onze gezondheid, het milieu en het dierenwelzijn. Hij onderzoekt waarom mensen nog vlees eten en biedt ook een heleboel opties en mogelijkheden voor iedereen die graag minder vlees wil eten. Een uitgebreidere recensie vind je hier.

Peter Selie, De Vegetarische Draak - Jules Bass

Ook voor kinderen bestaan er leuke boeken over veggie eten. In dit prentenboek eten alle draken graag mensen, behalve Peter. Wanneer de mensen wraak willen nemen, vangen ze de onschuldige Peter… Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Ook in Grrroentosaurus van Smriti Prasadam-Halls ontmoeten we een draak die liever groenten en fruit eet dan vlees.

11/02/2020

Verticale tabs