6 dingen die je wil weten over EVA wordt ProVeg

wrapper2

wrapper

Achter de naam 'ProVeg' zit vooral een positieve insteek: als je meer plantaardig eet, doe je iets 'pro' het milieu, 'pro' je gezondheid, ‘pro’ de dieren, 'pro' eerlijke voedselverdeling en 'pro' smaak…

Als sinds het ontstaan van EVA houden we contact met buitenlandse organisaties. Rond grote campagnes (zoals de VeggieChallenge) en rond Europees lobbywerk, hebben we in het verleden al samengewerkt met ProVeg International, en met succes!

ProVeg is in 2017 opgericht, mede door Tobias Leenaert, die ook EVA mee heeft opgericht. Intussen zijn er al ProVeg-landen in de V.S., Zuid-Afrika, China, Duitsland, Nederland, het V.K., Tsjechië, Spanje, Polen en nu dus ook België.

ProVeg wil tegen het jaar 2040 de wereldwijde consumptie van dieren met 50% verminderen.

Naast internationale campagnes en Europees beleidswerk blijven we volop inzetten op het nationale en regionale niveau. Verwacht je dus nog steeds aan Belgische campagnes en lokale activiteiten. Ook ons sterke netwerk van vrijwilligers en lokale groepen blijft bestaan, en het kantoorteam blijft gewoon uit dezelfde werknemers bestaan.

Als je ons steunt met een gift of Supporter wordt, komt jouw bijdrage nog steeds integraal bij ons terecht. Wij blijven een financiëel onafhankelijke, Belgische organisatie.

Meer info en een antwoord op al je vragen.

10/06/2022

Verticale tabs