EVA als Boodschap van Algemeen Nut

wrapper2

wrapper

Goed nieuws! Twee jaar geleden kwam EVA's boodschap voor het eerst op tv als Boodschap van Algemeen Nut. Daar waren we ontzettend blij om. Ook dit jaar kregen we het goede nieuws dat VRT het spotje opnieuw uitzendt op één.

Wanneer kan je het spotje zien?

Maandag 30/09: tussen “blokken” en “het journaal 19u”
Dinsdag 01/10: tussen “het journaal 19u” en “iedereen beroemd”
Woensdag 02/10: tussen “het weer” en “thuis”
Donderdag 03/10: tussen “thuis” en “merci voor de muziek”
Vrijdag 04/10: tussen “cheat” en “victoria”

Jammer genoeg zagen we tot nu toe vooral spotjes op de openbare omroep die het tegenovergestelde doen en vlees promoten. Die reclameboodschappen zijn het werk van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Het VLAM krijgt hiervoor subsidies van de Vlaamse overheid en van Europa. De rest van het budget komt voornamelijk van de sector zelf. Omdat het VLAM een vzw is, kan het reclameboodschappen uitzenden op de openbare omroep als boodschap van algemeen nut. En die boodschappen gaan voornamelijk over vlees en zuivel.

Het laatste spotje wordt uitgezonden op 4 oktober. Niet toevallig.. Werelddierendag! Die dag roepen we iedereen op om mee te doen aan onze Chili voor Willy-campagne.

Ga zelf achter de kookpotten staan of schuif aan bij een van de georganiseerde etentjes. Steun zo EVA vzw en zorg er samen met honderden anderen voor dat 4 oktober een echte feestdag voor de dieren wordt met het grootste vegan chili-diner ter wereld.

Wat? Organiseer zelf een plantaardige chili-avond of sluit aan bij iemand die er een organiseert op 4 oktober.

Waarom? Ons doel is om 20 000 euro op te halen, dit geld gaat naar de werking van EVA vzw. Concreet kunnen we daarmee meer dan 25 grootkeukens begeleiden om hun maaltijden te verplantaardigen. Een enorme winst voor alle varkens zoals Willy, maar ook voor ons klimaat, onze watervoorziening, biodiversiteit, gezondheid, ....

Hoe? Klik hier om mee te doen , registreer je etentje, nodig mensen uit en koken maar!

Wil jij ook meer veggie eten?

Neem een kijkje in onze uitgebreide receptendatabase of download een van onze gratis publicaties.

Laat je inspireren om meer plantaardig te eten en doe mee met Try Vegan.

Schrijf je in op de Donderdag Veggiedag nieuwsbrief en ontvang elke week een veggie recept, laat hier je e-mailadres achter.

Doe mee met Chili voor Willy en organiseer op 4 oktober een heerlijk chili etentje ten voordele van Willy en zijn soortgenoten.

09/09/2019

Verticale tabs