Blij zonder ei

wrapper2

wrapper

Wij zetten hier graag de beste ei-alternatieven op een rijtje.

Aquafaba
Chocolademousse en macarons maken zonder ei? Het kan! Dankzij Aquafaba (je leest er hier alles over), het vocht dat je in een bokaal kikkererwten vindt. We hebben het uitgetest en het werkt. Het resultaat zijn heerlijke, luchtige desserts zonder eieren en zonder kikkererwtensmaak ;-).

Sojayoghurt
Ook sojayoghurt zorgt voor een goed resultaat en maakt net als appelmoes je gebak lekker smeuïg.
Probeer deze frangipane cupcakes maar eens.

Appelazijn en baksoda
Als je baksoda combineert met een zuur ingrediënt zoals appelazijn, krijg je een heerlijk luchtige cake. De combinatie van beide ingrediënten zorgt ervoor dat je cake mooi rijst.
Zoals deze streepjescake. Een spectaculair resultaat en helemaal niet moeilijk!

Maïszetmeel
Zorgt voor een goede binding. Wordt gemengd met water en is geschikt voor taarten en gebak. Een eetlepel vervangt een ei.
Bijvoorbeeld zoals in deze cake met chocoladestukjes en gekarameliseerde walnoten.

Eivervangpoeder of Egg replacer
Kan je vinden in natuurvoedingswinkels. Het is een bindmiddel dat ideaal is voor licht gebak of taarten. Gebruik een theelepel eivervanger gemengd met 30 ml water in plaats van één ei.
En maak deze heerlijke kaneelrolletjes. Ideaal voor de paasbrunch.

Rijpe bananen
Goed voor pannenkoeken. Bananen pletten en samen met de andere ingrediënten tot een deeg mixen. De banaan smaakt licht door in het gebak. Gebruik een banaan voor 2 tot 4 eieren.
Hier vind je het recept.

Appelmoes
Heel geschikt voor het maken van muffins en vloeibaar beslag. Van de appelsmaak merk je nog weinig na het bakken. Drie eetlepels appelmoes vervangen een ei.
Ontdek hoe lekker appelmoes in gebak kan zijn met deze Double fudge chocolate brownies.

Tofu
Laat je niet afschrikken door dit spookje want met de juiste kruiden ga je hem al veel leuker vinden. Je hebt de gewone stevige blok waar je scrambled tofu van kunt maken of de silken tofu versie die veel smeuïger is en je kunt gebruiken in quiches. Zoek ook eens naar kala namak, dit is een zout met zwavelachtige smaak, voeg er een vleugje aan toe en je krijgt meteen een ei-achtige smaak.

Of laat de eieren gewoon weg!
Wil je het helemaal eenvoudig maken, laat dan de eieren gewoon weg. Een pannenkoek zonder ei lukt perfect! Meer zelfs, je hebt eigenlijk maar twee ingrediënten nodig om heerlijke pannenkoeken te bakken: 500 g zelfrijzende bloem en 1 l vanille sojamelk. Let er bij het bakken wel op dat je pan heet genoeg is voor je eraan begint.

Ook voor deze heerlijke broodpudding heb je geen eieren nodig.

04/01/2019

Verticale tabs