Boekrecensie: Ready, set, go

wrapper2

wrapper

Ready, set, go! Je slimme voorsprong op een gezonde week.
Stefanie Baert
Borgerhoff & Lamberigts
€ 24,99

Onze agenda’s worden steeds drukker, onze hoofden raken steeds voller en dan hebben we nog niet gegeten. Onze drukke levensstijl gaat vaak ten koste van een gezond eetpatroon. Hét recept om tijd te winnen zonder in te boeten aan smaak en gezondheid, met zo weinig mogelijk verspilling? Dat vind je in Ready, Set, Go! Je slimme voorsprong op een gezonde week.

Stefanie Baert is foodstylist en fotograaf bij EVA en werkte al aan verschillende culinaire fotoshoots voor het EVA magazine. Vier jaar geleden stampte ze FoodLove uit de grond, waarmee ze mensen op creatieve wijze warm maakt voor gezonde, lekkere voeding. Haar liefde voor de wereldkeuken zet ze in Ready, Set, Go! om in een goed onderbouwd en toegankelijk kookboek voor iedereen die gezond, lekker én efficiënt wil koken.

Ready, Set Go! bestaat uit tien hoofdstukken die illustreren hoe je op elk moment van de dag, tijdens feesten, van het ontbijt tot het avondeten de tijd slimmer af kan zijn tijdens het koken.

In het eerste hoofdstuk verdiept Stefanie zich in meal prepping, waarbij je de basis van een aantal gerechten voorbereidt op een paar uur tijd om ze vervolgens over een volledige week in elkaar te puzzelen. Het boek zet je met gebruiksklare mealprep combo’s meteen in de startblokken én bewijst dat je ook naar hartenlust kan variëren. Daarnaast komen handige tips aan bod om de ingrediënten en maaltijden correct te bewaren en hoe je ze het best ontdooit om de smaak en voedingswaarde te behouden.

De volgende hoofdstukken bespreken verschillende toepassingen waarmee je tijd kan winnen in de keuken. One-pot-wonders en de creatieve recepten met restjes vullen de meal prep-recepten perfect aan. Geen tijd om boodschappen te doen? Stefanie bewijst dat je ook met wat je nog in je voorraadkast hebt een volwaardige, lekkere maaltijd op tafel kan toveren. Dankzij de breakfast-on-the-go- en hartige ontbijtrecepten heeft niemand nog een excuus om zonder ontbijt de deur uit te gaan. Met de quickies in de keuken zet je in no-time een heerlijke salade op tafel. Ook feestjes worden niet over het hoofd gezien. Wissel het voorgerecht in voor Stefanies hapjes die op een eenvoudige wijze het lekkerste naar boven halen én jou meer tijd bij jouw gasten gunnen. Win-win-win.

De meeste recepten in het boek zijn vegetarisch, al duiken sporadisch ook vlees en vis op. Veel veggie gerechten zijn makkelijk te veganizen, dus ook de vegan chef vindt in dit boek inspiratie en tips. Absolute pluspunten zijn de overzichtelijke structuur en prachtige foto’s bij ieder recept. De extra tips om zoveel mogelijk voedingswaarde en smaak uit de recepten te halen, maken van dit kookboek meer dan zomaar een receptenboek. Een aanrader voor iedereen met goede voornemens op het vlak van tijdsbesparing, afvalvermindering, gezond en lekker eten. Ready, set…

04/03/2020

Verticale tabs