Dag van de Vrijwilliger

wrapper2

wrapper

Bedankt, fantastische vrijwilligers!

Zo'n 350 vrijwilligers zetten zich keer op keer in voor EVA vzw. Telkens organiseren de lokale vrijwilligersgroepen gezellige en leerrijke evenementen en helpen de vrijwilligers mee aan een wereld die meer plantaardig eet. Op de internationale dag van de vrijwilliger zetten we hen nog eens extra in de kijker en in de bloemetjes!

Vrijwilligers in de kijker

Wie zijn dat dan, die vrijwilligers bij EVA? Enkele vrijwilligers deelden hun bevindingen met ons, we zetten hen in the spotlight.

Joanna
Favoriete groente: venkel
Favoriete EVA momentjes: de blije gezichtjes in de kinderkookworkshop, de toffe babbels op events, het gezellig samen eten op potlucks…
Top recept: vol-au-veggie

‘Via EVA heb ik al heel veel fijne mensen ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt’

Joanna is redacteur bij Die Keure Educatief en organiseert allerlei leuke evenementen met EVA Brugge. Ze helpt ook voor EVA nationaal mee aan de herwerking van het receptenboekje ‘Een Boontje Voor’. Joanna plant ook volgend jaar een opleiding om kooklesgever te worden; en ze zal meehelpen aan de redactie van het EVA-tijdschrift. Mensen informeren over plantaardige voeding en alle lekkernijen delen doet ze graag. Ze geniet ook van koken zowel op events als voor haar vrienden, familie en collega’s. Naast al dit engagement gaat ze graag fitnessen, wandelen op het strand en in het bos en doet ze yoga.

Nelle

Favoriete groente: alle groenten!
Favoriete EVA momentjes: het driedaagse project ‘Tuin der Lusten’ in Roeselare en elke kookworkshop met kinderen
Top recept: ketchup curry en chocoladetaart

‘Ik wil genieten van alles wat ik doe!’

Meet Nelle. Nelle geeft kooklessen in scholen en helpt bij EVA Roeselare. Ze experimenteert graag met voedsel samen met kinderen en brengt haar voedingskennis graag op een creatieve manier over. Nelle haalt haar energie vooral uit de positieve reacties die ze krijgt op haar overheerlijke recepten.

Séverine

Favoriete groente: witlof
Favoriete EVA momentje: de organisatie van haar eerste bakworkshop voor EVA Gent
Top recept: chocomousse

‘De positieve reacties en complimentjes na de organisatie van een leuke, boeiende, lekkere... EVA activiteit! Mensen inspireren en tips om plantaardig te eten.’

Dit is Séverine, postdoctoraal onderzoeker aan de faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen van de UGent. Ze is kernlid bij EVA Gent en staat dus in voor de organisatie van activiteiten in Gent, het onderhouden van de facebook van EVA Gent, vrijwilligers zoeken en nog veel meer! Haar favoriete bezigheden zijn fietsen, babbelen, tuinieren en tal van vrijwilligerswerk.

Cato

Favoriete groente: zijn dadels groenten?
Favoriete EVA momentjes: al het lekkere eten en de interessante mensen op evenementen zoals Veggieworld
Top recept: samosa’s

‘Ik word blij wanneer ik zie dat steeds meer mensen in mijn omgeving plantaardig willen eten en ik hen daarbij kan helpen.’

Cato studeert Sociaal Cultureel Werk en loopt sinds kort stage bij EVA in Gent. Naast studeren en stage lopen zit ze in het praesidium van een studentenvereniging, is ze animator bij Ideekids en een Rode Kruisvrijwilliger. Haar favoriete bezigheden zijn fotografie en kunst, lezen, katten knuffelen, reizen en sporten. Bij EVA haalt haar energie uit nieuwe en interessante mensen leren kennen.

Nog eens een dikke merci!

We kunnen het niet genoeg zeggen: bedankt! Door enorm gemotiveerde vrijwilligers zoals Joanna, Nelle, Séverine, Cato en jij hebben we over heel Vlaanderen en Brussel een heleboel mensen bereikt met de sterke evenementen die jullie organiseerden en gaan we in de toekomst de groeiende plantaardige wereld verder uitbouwen.

05/12/2018

Verticale tabs