De hoogtepunten van 2018 bij EVA

wrapper2

wrapper

Tekst: Fien Louwagie
Illustratie: Katrien Van Breedam

2018 loopt op zijn laatste pootjes. Voor we 2019 in vliegen, zetten we even de belangrijkste verwezenlijkingen van het voorbije jaar op een rij. Als we alles bij elkaar zien staan, realiseren we ons dat er weer heel wat is gebeurd!

  • De Easy Vegan-campagne van 2017 werd in 2018 herdoopt tot 'Try Vegan'. Samen met BE Vegan willen we zoveel mogelijk mensen inspireren om meer plantaardig te eten via mails met weekmenu’s, tips en tricks en recepten. En dat werkt. Uit de evaluatie van de eerste campagne tijdens de Vasten blijkt dat 70 % van de deelnemers die na 6 maanden onze bevraging invulde, aangaf momenteel bijna altijd of regelmatig plantaardig te eten. Voor hun deelname aan de campagne was dat 32 %.
    De campagne werd in oktober herhaald met 4000 deelnemers. Voor het eerst deden ook 3 grootkeukens mee: komida, dat zijn de studentenrestaurants van Universiteit Antwerpen, Erasmushogeschool Brussel (cateraar ISS) en BNP Paribas Fortis (cateraars Sodexo en Aramark). Samen zorgden zij er voor dat tot 1.000 mensen per dag een vegan maaltijd aten.
  • Vegan kookworkshops blijven een van de belangrijkste manieren om mensen op een actieve manier zelf te laten ervaren hoe makkelijk en lekker het is om plantaardig te eten. In 2018 organiseerden we er maar liefst 185, goed voor zo'n 2659 deelnemers. 96 % van hen zegt dat ze een of meerdere gerechten thuis zullen klaarmaken.
  • Ook de 15 Lokale EVA-groepen organiseerden heel wat activiteiten. Van kookworkshops tot barbecues, potlucks, vegan kerstmarkten en maar liefst 7 Langste Veggietafels. Met zo’n 160 activiteiten, dat zijn er meer dan 3 per week, bereikten we ongeveer 8.500 mensen. 3.000 mensen daarvan, kwamen langs op een van de Langste Veggietafels.
  • En op 17 en 18 november was er natuurlijk VeggieWorld in Tour & Taxis in Brussel, deze internationale vegan beurs organiseren we voor de tweede keer in samenwerking met Wellfairs. Voor deze editie konden we zelfs de vegan koks van ‘Bosh!’ strikken.
  • Verder begeleidden we ook 29 grootkeukens in Vlaanderen en Brussel om meer plantaardige gerechten op hun menu te zetten, en kregen zo'n 400 producten in België het V-label.
  • Dit zijn enkel de hoogtepunten van het voorbije jaar. Dat we zoveel kunnen bereiken met een kantoorteam van 13 medewerkers is ongelooflijk. Dit is de verdienste van een grote groep van 460 super vrijwilligers en van jou. Door lid te zijn van EVA en ons financieel te steunen, kunnen wij die plantaardige evolutie versnellen. Bedankt daarvoor!

Help ons om 2019 nog beter te maken!

Blijf ons verder helpen en doe een gift. Want alleen dankzij jouw steun kunnen wij ervoor gaan om van 2019 een nog beter jaar te maken.

Giften aan EVA zijn fiscaal aftrekbaar vanaf € 40. Via de belastingen recupereer je 45 procent van jouw gift (exclusief het bedrag voor lidmaatschap).

26/11/2018

Verticale tabs