De hoogtepunten van week 4 van de VeggieChallenge!

wrapper2

wrapper

Ook tijdens de vierde week konden we weer genieten van warme lentedagen, zomerse recepten en leerrijke activiteiten. En jullie enthousiasme, dat ontbrak ook deze week niet! Het einde van de uitdaging nadert, en we blikken terug op een prachtig parcours dat we samen met jullie hebben doorlopen. Ontdek hier hoe de vierde week van de VeggieChallenge verliep.

Q&A met diëtiste Evelyne Mertens - De Morgen

Evelyne Mertens, diëtiste en VeggieChallenge-ambassadeur, gaf het startschot van deze week door allerlei vragen te beantwoorden over gezonde voeding tijdens een Q&A met De Morgen. We zijn ons er allemaal van bewust dat minder vlees eten niet alleen goed is voor ons lichaam, maar ook voor onze planeet. Maar hoe doe je dat nu precies, plantaardig eten op tafel zetten? Hoe zorg je ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt? Je kwam het allemaal te weten tijdens de Q&A. Hier kan je de volledige stream herbekijken.

Webinar: De vergeten dieren

Afgelopen donderdag organiseerde EVA Mechelen een boeiende lezing over de dieren die schuilgaan achter de consumptie van dierlijke producten. Er worden jaarlijks ontzettend veel landdieren en vissen geslacht, maar heb je je ooit al eens afgevraagd hoe wij aan dat aanbod kunnen voorzien? Gastsprekers Melissa Hodza en Wendy Dresen gaven antwoorden op jouw vragen.

In de kijker: onze favoriete recepten

De warme temperaturen doen ons verlangen naar de zomer. Mooi weer vraagt natuurlijk om frisse gerechtjes. Wat dacht je van een lekkere, verfrissende smoothie met bosbessen, banaan en pindakaas afgewerkt met homemade granola en kokosschilfers? Ontdek hier hoe je deze smoothiebowl op tafel zet!

Of klinkt een plantaardige lunch met een hartige croque en gegrilde groenten ook als muziek in jouw oren? Wij hebben wat geëxperimenteerd en met deze croque heb je weer voldoende energie voor de hele dag. De veggie kaassneetjes van Violife zijn 100% plantaardig en ontzettend lekker!

Ben je nog op zoek naar gemakkelijke, budgetvriendelijke recepten? Misschien kan een heerlijke carpaccio van rode biet je wel verleiden. Of ben je meer fan van wraps met zoete aardappel? Neem dan zeker een kijkje op onze website en ontdek onze favoriete receptencollecties:

Kookplezier gegarandeerd!

Plantaardig eten met je gezin? Tips & tricks!

Plantaardig eten met je kinderen? Het is gemakkelijker dan je denkt! Elisabeth Van Lierop, VeggieChallenge-ambassadeur en psychologe, gaf deze week een webinar over hoe je je kinderen op een toegankelijke manier plantaardig kan opvoeden. Ze gaf een antwoord op verschillende vragen, zoals “Waar moet je op letten als je je kinderen plantaardig wil opvoeden?”. Bovendien schreef ze het boek Planteneters over duurzaam en plantaardig opvoeden. Ben je op zoek naar lekkere, makkelijke gerechten waar zowel jong als oud van watertanden? Je komt het allemaal te weten in haar boek.

Meer nog, we mogen één exemplaar van haar boek weggeven. Bekijk snel onze Instagrampagina en neem deel aan deze winactie!. Al zin om te experimenteren met gemakkelijke recepten voor je kinderen? Deze fishsticks tover je in mum van tijd op je bord en zijn volledig veggie en kidsproof!

Nieuwe week, nieuwe kansen!

Verzot op tofu of sta je gewoon heel graag in de keuken? Neem dan zeker een kijkje op onze Instagrampagina, want ook deze week staan er weer heel wat leuke prijzen in de kijker! Naast het boek Planteneters van Elisabeth Van Lierop, kan je ook deze handige tofupers winnen. Als je zelf al eens tofu hebt klaargemaakt, dan weet je ongetwijfeld dat tofu beter smaakt als je het water eruit perst. Al een geluk dat een tofupers daar dé ideale tool voor is!

Zin om creatief aan de slag te gaan? Maak dan eens een leuk of grappig portret met groentjes! De 6 leukste creaties krijgen een pakket met 5 Lima-producten toegestuurd. Alle informatie rond deze wedstrijd vind je hier.

Benieuwd naar alle hoogtepunten van de VeggieChallenge?

29/03/2022

Verticale tabs