De Standaard Solidariteitsprijs 2020 - Eet minder water

wrapper2

wrapper

De Solidariteitsprijs

Iedere zomer nodigt De Standaard non-profitorganisaties en creatieve breinen uit om een originele advertentie te bedenken die hun boodschap kracht bijzet. Uit alle inzendingen worden 30 advertenties geselecteerd om tussen 13 juli en 21 augustus op de achterkant van de krant te publiceren.

Ook EVA stuurde samen met communicatiebureau Billie Bonkers een ontwerp in. De advertentie over de impact van veeteelt op watergebruik werd geselecteerd en haalde op maandag 13 juli de krant.

Eet minder water

Op de advertentie is een grote steak te zien, in de vorm van een zomers zwembad vol water. Op die manier willen we aandacht vragen voor de impact van de veeteelt op het watergebruik. Voor de productie van 1 kg rundvlees is 15 000 liter water nodig. Dat is een flink zwembad vol. Bewust omgaan met water is nochtans belangrijker dan ooit. Door vaker voor veggie te kiezen, kan je duizenden liters besparen. Lees hier meer over de watervoetafdruk van vlees.

Bekijk de advertentie hier in het groot.

Stem op EVA!

Vanaf NU kan je op onze advertentie stemmen. De winnaar van de publieksprijs krijgt 2x een gratis paginagrote advertentie in De Standaard (ter waarde van 63.100 euro). Nog meer ruimte om onze boodschap te verspreiden, dus!

Stemmen kan enkel via de DS Nieuws app van De Standaard. Download de app hier.
1. Klik in de app op de banner voor De Standaard Solidariteitsprijs XL en vul je gegevens in.
2. Kies de advertentie van EVA in de categorie 'non-profit sector'.
3. Kies een advertentie voor de cultuursector.
4. Bevestig je stem.
Je kan 1x stemmen per persoon. Stemmen kan tot en met 6 september.

13/07/2020

Verticale tabs