De Standaard Solidariteitsprijs 2020 - Eet minder water

wrapper2

wrapper

De Solidariteitsprijs

Iedere zomer nodigt De Standaard non-profitorganisaties en creatieve breinen uit om een originele advertentie te bedenken die hun boodschap kracht bijzet. Uit alle inzendingen worden 30 advertenties geselecteerd om tussen 13 juli en 21 augustus op de achterkant van de krant te publiceren.

Ook EVA stuurde samen met communicatiebureau Billie Bonkers een ontwerp in. De advertentie over de impact van veeteelt op watergebruik werd geselecteerd en haalde op maandag 13 juli de krant.

Eet minder water

Op de advertentie is een grote steak te zien, in de vorm van een zomers zwembad vol water. Op die manier willen we aandacht vragen voor de impact van de veeteelt op het watergebruik. Voor de productie van 1 kg rundvlees is 15 000 liter water nodig. Dat is een flink zwembad vol. Bewust omgaan met water is nochtans belangrijker dan ooit. Door vaker voor veggie te kiezen, kan je duizenden liters besparen. Lees hier meer over de watervoetafdruk van vlees.

Bekijk de advertentie hier in het groot.

Stem mee!

Vanaf 24 augustus kan je op onze advertentie stemmen. De winnaar van de publieksprijs krijgt 2x een gratis paginagrote advertentie in De Standaard (ter waarde van 63.100 euro). Nog meer ruimte om onze boodschap te verspreiden, dus!

13/07/2020

Verticale tabs