Dit was 2020 voor food professionals bij EVA

wrapper2

wrapper

Dit was 2020 voor food professionals bij EVA

Zullen we maar meteen een open deur intrappen en stellen dat 2020 niet helemaal verliep zoals we dachten bij EVA? We hadden het plan om een 20-tal grootkeukens te begeleiden dit jaar, keukens die vanaf maart bijna allemaal dicht gingen, of die een flink tandje bij moesten steken waardoor veggie even van het prioriteitenlijstje viel. De situatie gaf ons wél de tijd om eindelijk te focussen op de vernieuwing van onze Veggie voor Chef gids. Dat de gids gewild is bleek uit het aantal downloads: bijna 400 in de eerste maand!

20 Good Food-keukens in Brussel

Dit jaar sloten we ook onze begeleidingen af in opdracht van Brussel Leefmilieu voor hun project Good Food. In de afgelopen 3 jaar hielpen we 20 keukens in Brussel met een uitbreiding en verbetering van hun veggie aanbod. Het resultaat van deze begeleidingen? We zagen meer dan een verdubbeling van de verkoop van de veggie maaltijden! Van de keukens die nog geen veggiedag (of slechts af en toe een veggiedag) hadden, lanceerde een op drie na onze begeleiding één of meerdere vaste veggiedagen. En 45% van de keukens breidde hun aanbod uit met meerdere dagelijkse veggie items op het menu (een tweede veggie warme maaltijd, bij de pasta-corner, salad-bar, broodjes, koude schotel, …). Meer weten over Good Food? Je vindt hier hoe je het label (en begeleiding) kan vragen voor grootkeukens en hier hoe dit kan voor restaurants.

En in 2021?

In 2021 gaan we ons focussen op twee pilootkeukens. Deze keukens zullen we maximaal begeleiden zowel op het culinaire aspect als op de communicatie, met de focus op storytelling. De begeleiding en het resultaat zal je dus mee kunnen volgen, onder andere via deze nieuwsbrief. We hopen via deze manier onze werking duidelijker te maken en keukens te inspireren om zelf aan de slag te gaan met onze tools. Iedereen mee!

Ook volgend jaar ligt onze focus op de VeggieChallenge. Deze internationale consumentencampagne lanceren we in maart met een bang! En, herhalen we specifiek voor grootkeukens in oktober. Heb je interesse in de VeggieChallenge op het werk? Laat dan je gegevens hier achter.

Verder kan je van ons net zoals altijd in 2021 nieuwe recepten voor grootkeukens en restaurants verwachten en breiden we onze Veggie voor Chefs-gids uit met inspirerende nieuwe content.

We wensen je vooral in 2021 de nodige moed en inspiratie om het (hopelijk) staartje van deze pandemie door te komen. Als we hierbij van dienst kunnen zijn met EVA, laat het ons dan zeker weten!

15/12/2020

Verticale tabs