Dit was de VeggieChallenge 2020

wrapper2

wrapper

EVA vzw organiseerde samen met ProVeg International voor het eerst een VeggieChallenge in België. Deze campagne begeleidde Belgen om in de maand maart minder vlees te eten. De deelnemers konden zelf kiezen of ze voor dertig dagen veggie of voor vleesvrije dagen gingen. En dat was een succes! Enkele cijfers op een rijtje.

De VeggieChallenge in cijfers
  • 15 000 Belgen namen deel aan de challenge. 9000 deelnemers kozen voor 30 dagen veggie, 6000 mensen opteerden voor (minstens) 3 vleesvrije dagen in de week.
  • Wereldwijd deden meer dan 250 000 mensen mee in 7 verschillende landen! Naast België liep er ook een VeggieChallenge Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Polen en Zuid-Afrika.
  • De campagne was in België in het Nederlands én in het Frans beschikbaar. 2 500 Franstalige Brusselaars en Walen deden mee, en 12 500 Vlamingen.
  • De VeggieChallenge deelnemers kregen dagelijks een mailtje met tips en recepten. In totaal verstuurde de VeggieChallenge coach Nena bijna 100 nieuwsbrieven.
  • Kookinspiratie genoeg! Onze deelnemers kregen meer dan 50 eenvoudige, lekkere veggie recepten in hun inbox om uit te proberen.
  • We mochten 15 winnaars blij maken met leuke veggie prijzen.

  • Samen bespaarden alle Belgische deelnemers maar liefst 930 ton CO₂, 585 miljoen liter water en 1,2 km² land.

Blijf geïnspireerd
  • In de VeggieChallenge Facebookgroep deelden ruim 2500 leden hun creaties, tips en ervaringen. De groep blijft ook na de challenge beschikbaar voor meer inspiratie!
  • Meer recepten vind je in onze receptendatabase. Elke week een nieuw veggie recept ontvangen via mail? Schrijf je in voor de Donderdag Veggiedag nieuwsbrief
  • Vier keer per jaar een magazine vol recepten, interviews en inspirerende verhalen ontvangen? Word lid en geniet van tal van andere voordelen.
Onze partners

De VeggieChallenge is een samenwerking met ProVeg International. Met dank aan onze partners Garden Gourmet, Céréal, Aoste, Lima, Colruyt en Leefmilieu Brussel.

Help de VeggieChallenge groeien!

Bij EVA willen we plantaardig eten écht mainstream maken. En daarvoor kunnen we jouw hulp gebruiken.

Het werven en begeleiden van één VeggieChallenge deelnemer kost ons ongeveer 50 eurocent. Met een beetje steun kun je dus echt al het verschil maken! Als alle deelnemers 1 euro geven, kunnen we het aantal deelnemers bij een volgende VeggieChallenge verdubbelen.

Doe een vrijblijvende gift via onze website of schrijf over op:
IBAN: BE 53 5230 8011 0153
BIC: TRIOBEBB
Vermeld ‘gift’ als mededeling.

Giften aan EVA zijn fiscaal aftrekbaar vanaf € 40. Via de belastingen recupereer je 45 procent van jouw gift (exclusief het bedrag voor lidmaatschap).

01/04/2020

Verticale tabs