Dit was Vegan Village 2019

wrapper2

wrapper

Vegan by EVA op Bucolic Brussels

Zoals vorig jaar, kregen we ook dit jaar weer de kans om op het einde van de wisselvallige septembermaand, de autoloze zondag te voorzien van een fijn en vooral overheerlijk Vegan Dorp! Zo brachten we dit jaar shampoo's & zeep, snoep, kleding, informatie en wederom overheerlijke foodtrucks mee. Njammmm!

Uitgestrekt op een vers (nu ja, dat was het aan het begin van de dag) grasperkje, kon je genieten van de lekkernijen en het zonnetje (nu ja, ook dat was aan het begin van de dag). We gingen iets vroeger dicht dan voorzien, door de felle regen, maar dat hield jullie niet tegen ten volste van het dorp te genieten!

Onze geweldige standhouders

Uiteraard moeten we de geweldige foodtrucks en andere standjes bedanken die aanwezig waren op deze editie. Zonder hen, was er gewoon geen dorp geweest.
En we sommen ze uiteraard graag nog even op, zodat je ze ook nu nog kan bezoeken voor een lekker hapje, een mooie t-shirt, een zeepje of een ander vegan product!

Zo hadden we kaarsen van Karmarom, samen met shampoobars en (h)eerlijke zepen van Kari' T Care. Beiden zorgden ze niet enkel voor een geurrijke, maar ook een kleurrijke toets aan ons dorp en verzorgen we ons nu dagelijks met hun productjes.

Ornament-hemp kwam langs met hun prachtige kledinglijn: t-shirts, marcellekes en coole sweaters gemaakt van hennep, met prints en vette designs. Een jong merk uit het Gentse, dat zeker in het Brusselse ook niet mis stond! Kledij en informatie kon je ook bij Sea Shepherd verkrijgen, met een gezonde dosis activisme bij.

Andere activisten waren ook Anonymous for the Voiceless, die een hele tijd onbeweeglijk & stil stonden op het Paleizenplein om dierenleed bloot te leggen. Végétik, en wij van EVA, waren er ook om al je prangende vragen te beantwoorden.

En dan het heerlijke eten! Voor velen dé reden om af te zakken naar het Paleizenplein op zondag. Heel wat foodtrucks waren dan ook aanwezig en vormden het hart van ons dorp.

  • Dolma - dit geweldige restaurant in het Brusselse Elsene, biedt elke dag van de week een ander menu aan, en vindt dan ook minstens even vaak de vegetarische keuken opnieuw uit. Hun heerlijke gerechten toonden aan alle passanten hoe divers een plantaardige levensstijl kan zijn!

  • Greenburger staat in Luik bekend als dé vegan-burger-specialist. Maar laat hun specialisatie in burgers u niet verwarren! Van burger, tot nachos, tot geweldig lekkere desserts, alles had deze foodtruck bij om de passanten vol te proppen met hun 100% plantaardige lekkernijen.

  • Feel Food focust op heerlijke groenten, rauw of bereid bij lage temperaturen om het merendeel aan voedingsstoffen te bewaren. Een gezonde keuken, die je vol energie en vitaliteit steekt! Geen chemische producten, geen pesticiden & seizoensproducten zijn slechts enkele van de vele andere eigenschappen die van deze foodtruck een "must-taste" op deze autoloze zondag maakten.

  • Hashtag Falafel staat bekend als "de beste falafel van Gent". Qua keuzemogelijkheden leek deze topper dan misschien wat beperkter dan de anderen, maar zeker niet qua overheerlijke smaken! Iedereen liet zich verleiden door hun verse ingrediënten en vakkundige bereiding.

  • The Vexican is een fonda op vier wielen waar je de vegan versie van de Mexicaanse keuken kon ontdekken. Vegan queso & zure room lieten de passanten heerlijke, plantaardige versies ontdekken van burrito's con chili, nachos classicó en quesadilla's con batata y queso vegano.

  • Vegasme is een geweldige winkel in Elsene die focust op enkel plantaardige producten. Deze veelzijdige kanjer heeft een ruim aanbod, van cosmetica tot groentjes, en biedt daarnaast ook nog eens heerlijk eten aan. Op deze autoloze zondag kon je dus van hen proeven, en van hun liefde voor lokale en biologische producten.

  • Vegan Candy Co. Be was er ook, om te beantwoorden aan al je cravings naar zoete lekkernijen, snoep dat je misschien al een tijdje niet meer kon eten. Plantaardige suikerbommetjes die zorgden voor een extra smaakvolle explosie!

  • VivaVega - Loving Hut Express is een foodtruck die velen al kennen, maar waar we nooit genoeg van krijgen! Tino kon als bekend gezicht, met zijn geweldige glimlach, dan ook niet ontbreken op ons dorp. Met zijn desserts, zijn heerlijke gyros & andere topgerechten, toverde hij niet enkel met zijn eigen glimlach, een brede lach op ons gezicht!


Zonder onze fantastische vrijwilligers was ons Vegan Dorp er niet geweest. We willen dus vooral hen bedanken, voor hun fantastische inzet, en voor het creëren van zo'n fijne namiddag als deze!

En uiteindelijk, en uiteraard, jullie! De passanten, de bezoekers, van ons dorp, die ons verrasten met prangende vragen, jullie interesse, jullie glimlach, en jullie goed gevulde magen. Tot volgend jaar?

08/10/2019

Verticale tabs