Doe met je grootkeuken of restaurant mee met Wereldveggiedag!

wrapper2

wrapper

#Wereldveggiedag

1 oktober is het Wereld Veggiedag, de ideale gelegenheid om geen vlees of vis op het menu te zetten. Doe mee met jouw restaurant of grootkeuken en zet een veggie gerecht in de kijker.

Als alle Belgen die dag veggie eten, besparen we samen ruim 1.2 miljoen dieren, 17.000 ton CO2 equivalent en 15 miljard liter water.

Inspiratie voor veggie gerechten
Download communicatiemateriaal

Roep je klanten op om mee te doen met #Wereldveggiedag met deze beelden voor sociale media en tv-schermen. Download hier het communicatiemateriaal.

Met de steun van Greenway & Alpro for Professionals

Sodexo doet ook mee!

Dankzij Sodexo zullen heel wat Vlamingen ook op het werk kunnen meedoen aan Wereldveggiedag. Sodexo promoot die dag de veggie maaltijden in al zijn restaurants en keukens, gaande van schoolkeukens, universiteitsrestaurants, bedrijfskeukens en maaltijden voor senioren in woon- en zorgcentra. Sodexo investeert ook in opleidingen in vegetarisch koken voor hun chefs.

Sodexo chef-kok Oliver Rottiers bij BMW Belux, is inmiddels een overtuigde veggie-chef. "In onze bedrijfsrestaurant zijn de vegetarische maaltijden al goed ingeburgerd. Een favoriete gerecht op dit moment is een melanzana alla parmigianni, een heerlijk gerecht met laagjes aubergine, mozzarella en parmezaan in tomatensaus, met gebakken groentjes ernaast. Aan de broodjesbar bieden we ook wraps met hummus en geroosterde groenten, en regelmatig introduceren we nieuwe gerechten, zoals een veggie pokebowl. We merken dat onze restaurantbezoekers heel tevreden zijn over de variaties. We zien zelf dat de traditionele vleesliefhebbers voor onze lekkere smaken te vinden zijn."

Ook bij een jonger publiek, de studenten van Hogeschool UCCL, worden de vegetarische gerechten geapprecieerd. "Wij bieden onze studenten niet enkel op 1 oktober, maar iedere dag een plantaardig alternatief aan, in zowel de warme maaltijden, broodjes, salades en desserts.”, aldus chef-kok Michael Troffaes. “Onze soepen zijn sowieso altijd 100% plantaardig. En veggie maaltijden zijn ook goed voor de portefeuille - voor studenten wel een belangrijke factor - want onze plantaardige alternatieven zijn steevast goedkoper."

15/09/2021

Verticale tabs