Eenvoudige desserts met kinderen

wrapper2

wrapper

Hoe kan je een vrije dag met je kinderen spenderen als een bezoekje aan de speeltuin, het zwembad of je familie niet meer mogelijk is? Misschien is dit een goed moment om samen de keuken in te duiken. Wij hebben een collectie met gemakkelijke plantaardige dessertjes voor jou in petto.

Nostalgie
Als we zelf aan zoetigheden uit onze kindertijd denken, herinneren we ons al snel de geur van verse wafels. Wafels zijn snel klaar, typisch Belgisch en perfect bij chocomelk. Ontdek hier het recept.

Ook zullen velen de smaak van frangipane linken aan hun jeugd. Misschien denk je dat de smaak van frangipane moeilijk te evenaren is met zelfgemaakt gebak. Maar dan heb je deze frangipanecakejes nog niet geprobeerd. Ontdek hier het recept.

Dat komt me bekend voor...
Wist je dat veel bekende snoeprepen gemakkelijk na te maken zijn? Een Bounty maak je bijvoorbeeld in een handomdraai zelf. Maak bountyballetjes, de kinderen zullen graag helpen met rollen. Ontdek hier het recept van Elisabeth Van Lierop.

Waaruit bestaat een Twix eigenlijk? Een koekje, karamel en een chocoladelaagje. Je hoort ons al komen: ook dat maak je gemakkelijk zelf. Ontdek hier het recept van Elisabeth Van Lierop

Peanutbuttercups zijn in de Verenigde Staten een stuk bekender dan bij ons. Dat is onterecht want wat is er lekkerder dan de combinatie van pindakaas en chocolade? Juist ja, helemaal niets. Bovendien is er aan peanutbuttercups zo goed als geen werk. Ontdek hier het recept van Elisabeth Van Lierop.

Een appeltje te schillen
Fruit in het gebak verwerken om ervoor te zorgen dat jij en de kinderen toch ook vitamientjes binnenkrijgen? Dat kan. Bijvoorbeeld met deze appeltaart met speculaas. Ontdek hier het recept.

Dat de combinatie appel-speculaas zo goed als perfect is, bewijst het vorige recept al. Maar om ons argument kracht bij te zetten, raden we je aan ook eens je broodoverschot te verwerken in een broodpudding met appel en speculaas. Ontdek het recept.

Een koekje van eigen deeg
We hebben het nog niet eens gehad over het meest typische nagerecht dat je met je kinderen kan maken: koekjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van zandkoekjes gevuld met chocoladeganache? Ontdek hier het recept van Elisabeth Van Lierop

Vliegensvlug
Geen zin om te wachten tot je dessert de oven uitmag of afgekoeld is? Sommige lekkernijen zijn direct klaar. De gemakkelijkste dadel-cacaopralines bijvoorbeeld. Ontdek hier het recept. Wie meer houdt van abrikoos, kan ook deze choco-notenballetjes proberen.

Zelf doen
Misschien zijn je kinderen al wat groter en kunnen ze gerust zelf aan de slag in de keuken. Voor hen hebben wij deze fiches met eenvoudige recepten uitgewerkt.

17/04/2020

Verticale tabs