EVA begeleidt grootkeukens in Wallonië

wrapper2

wrapper

Ook dit jaar zal EVA haar best doen om ondanks de omstandigheden grootkeukens te begeleiden richting meer plantaardige voeding.

De keuken van het OCMW-rusthuis in Rixensart, beheerd door Sodexo, heeft al een praktische opleiding over veggie voeding gevolgd, aangepast aan hun publiek. Daarna konden de bewoners de nieuwe groenterecepten proeven tijdens een smaakcomité. Voldoen aan de voedings- en smaakvereisten van een verpleeghuis is niet altijd gemakkelijk, maar het proces is goed gestart! Het OCMW zet alles op alles om het Waalse duurzaamheidslabel te krijgen dat wordt toegekend in het kader van de Green Deal.

De crèche van het OCMW zal ook een opleiding krijgen om de kleintjes één keer per week te laten proeven van lekkere veggie gerechten.

In samenwerking met BioWallonie zal EVA ook scholen ondersteunen die inspiratie willen opdoen om hun leerlingen duurzame en aantrekkelijkere veggie maaltijden aan te bieden.

Met de steun van Leefmilieu Brussel zal ook het Brugmannziekenhuis een opleiding krijgen rond koken met groenten. Hun keukens zijn in beheer van Brusselse Keukens, en de workshop past binnen hun Good Food-strategie. Ook hier zal bijzondere aandacht worden besteed aan de voedingsbehoeften van de patiënten.

Als u ook ondersteuning wilt in plantaardige voeding, neem dan contact met ons op via e-mail op professionals@evavzw.be.

14/04/2021

Verticale tabs