EVA blikt vooruit op 2022

wrapper2

wrapper

Nieuwe collega’s

We startten het jaar met extra energie, want verschillende nieuwe collega’s versterken sinds kort het EVA team. In december startte Jade Stinissen als vrijwilligerscoördinator. Begin 2021 liep ze stage bij EVA voor haar opleiding sociaal-cultureel en we lieten haar niet meer gaan. Zij ondersteunt mee alle vrijwilligers en lokale groepen. In januari verwelkomden we Lucy Cromheecke als B2B communicatiemedewerker, zij zorgt er mee voor dat onze werking naar foodprofessionals meer in de schijnwerpers komt te staan. En Joni De Kegel zorgt er als kersverse campagnemanager voor dat alles op vlot verloopt en ze vliegt er meteen in met de VeggieChallenge!

Maak hier kennis met onze nieuwe collega's!

De VeggieChallenge komt terug

In maart is er de derde editie van de VeggieChallenge en de campagne wordt nog groter! Dankzij de samenwerking met verschillende partners, durven we dromen van 50 000 deelnemers! Deelnemers kunnen kiezen voor flexi, veggie of vegan en ontvangen de hele maand maart nieuwsbrieven vol tips, productinformatie, gezondheidsweetjes en natuurlijk een heleboel eenvoudige, lekkere recepten. Ook voor wie al meedeed of al veggie of vegan eet is het interessant, want zo krijg je extra kookinspiratie! Als 50.000 Belgen 31 dagen veggie eten, dan besparen we 950.000 kg CO2, 1.450.000.000 liter water en 100.000 dierenlevens. Maar liefst 90 % van de deelnemers geeft aan dat ze na de VeggieChallenge meer plantaardig eet dan voor de campagne. Het heeft dus zeker een impact om eetgewoonten te doorbreken.

Inschrijven kan nu al via www.veggiechallenge.be.

Grootkeukenbegeleidingen op maat

Meer veggie op je werk, op de school van je kinderen of in de gezondheidszorg? EVA maakt er ook in 2022 werk van! We begeleiden opnieuw verschillende grootkeukens om meer en betere plantaardige maaltijden te serveren. Het personeel krijgt culinaire workshops op maat en leert via slimme communicatie- en nudging tips hoe ze van veggie een succes kunnen maken. Benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? We lanceren binnenkort twee video’s waarin we onze food service werking uit de doeken doen.

Via de VeggieChallenge@Work kan je ook op je werk meedoen met de campagne. We vragen de deelnemende bedrijven om hun personeel te motiveren en inspireren om zoveel mogelijk plantaardig te eten in maart. Het bedrijf met de meeste deelnemers wint een gratis foodtruck van Garden Gourmet. De keukens van de deelnemende bedrijven kunnen een begeleiding aanvragen om hun veggie en vegan aanbod te verbeteren.

De meest gestelde vraag door grootkeukens is nog altijd die naar goede veggie recepten die gemakkelijk te bereiden zijn met producten van de leveranciers waarmee ze werken. Daarom werkt EVA dit jaar opnieuw een tiental volledig plantaardige recepten uit waar grootkeukens gratis gebruik van mogen maken.

Andermaal 2.0

Het is nog even wachten op nieuws over de subsidieaanvraag, maar EVA hoopt alvast een vervolg te kunnen breien aan ons hotelscholenproject in samenwerking met BOS+. Met Andermaal 2.0 willen we niet enkel de leerlingen, maar ook de leerkrachten van de hotelscholen meenemen in een plantaardige ontdekkingstocht én willen we grootkeukens op een duurzame manier leren koken.

ProVeg

We werken al enkele jaren nauw samen met de internationale organisatie ProVeg, bijvoorbeeld rond de petities tegen de burger- en de zuivelban. En de VeggieChallenge is ook een campagne van ProVeg. In 2022 gaan we die banden nog versterken. Meer nieuws hierover en wat dit dan betekent voor EVA volgt later dit jaar.

Culinaire verwennerij

En verder blijven we je natuurlijk gewoon inspireren met lekkere recepten, culinaire tips en veggie nieuws! Zo spotten we voor het komende jaar deze plantaardige foodtrends.

Schrijf je zeker in op onze wekelijkse nieuwsbrief om niets van dit alles te missen!

Supporter mee voor een plantaardige wereld!

Fan van onze plannen en werking?
Word dan EVA Supporter en geef ons een extra duwtje in de rug om alle toekomstplannen te verwezenlijken.
Word EVA Supporter of doe een eenmalige gift.
Giften aan EVA zijn fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar.

25/01/2022

Verticale tabs