EVA op Dag van het Park 2017

wrapper2

wrapper

Dag van het Park is dé dag waarop alle parken en stukjes groen in Vlaanderen extra in de verf worden gezet. Kom dus uit je luie zetel en rep je naar het dichtstbijzijnde park in jouw buurt!

Met een goed boek of een gezellige picknick zit je sowieso goed. Op onze website vind je trouwens allerlei lekkere recepten die ideaal zijn om mee te nemen.

Ben je niet zo'n organisatietalent maar heb je toch zin om iets te doen? In verschillende steden kan je de lokale groepen van EVA terugvinden op toffe evenementen:

  • In het Romain De Vidtspark in Sint-Niklaas zorgt EVA voor lekkere en gezonde veggie broodjes. Verder kan je hier ook terecht voor een heleboel workshops, kinderanimatie en een streepje muziek, georganiseerd door het stadsbestuur.

  • In Hoeve Hangerijn in Assebroek is er een gezellige Hoevemarkt waar EVA Brugge aanwezig zal zijn met een infostand.

  • Ook in stadsgroen Marionetten in Kortrijk wordt Dag van het Park uitbundig gevierd. EVA Kortrijk voorziet een veggie lunch in samenwerking met Ooogst. Nadien kun je samen met je kroost deelnemen aan allerlei leuke gezinsactiviteiten, georganiseerd door Wildebras en Natuurpunt Kortrijk.

Keuze genoeg dus. Hoe ga jij Dag van het Park vieren?

Wat staat er juist op het programma?

In Kortrijk

12u tot 14u: Veggie lunch (verzorgd door Ooogst) + live-muziek
12u tot 17u: Bar met (h)eerlijke dranken
14u30: Prikkelende wandeling (Natuurpunt)
14u tot 16u30: Leven in de poel (Natuurpunt)
14u tot 17u: Workshops kampen bouwen (Wildebras)
17u: Officiële opening nieuwe wandelpaden
17u15: Receptie
18u: Einde

In Sint-Niklaas

12u tot 14u: picknick (vergezeld door live-muziek)
14u: inhuldiging nieuwe Tuttenhuisje
14u: familievoorstelling door Mijnheer Neus
14u-18u: activiteiten op kindermaat (en een verfrissend ijsje)

In Assebroek

Op Hoeve Hangerijn wordt op de Dag van het Park van 13 uur tot 18 uur een Hoevemarkt georganiseerd. Je vindt er een gezellige bar in de schuur, kindergrime en -activiteiten, de ambachtelijke bakoven in actie en zoveel meer! Je krijgt bovendien de gelegenheid om de hoevedieren van dichtbij te leren kennen en eens langs te gaan bij de EVA-stand. Laat je verrassen!

18/05/2017