EVA op de JAVA Foodservice Vakbeurs

wrapper2

wrapper

Misschien ben je ons op 1 en 2 juni wel tegengekomen op de JAVA Foodservice Vakbeurs in de Brabanthal in Leuven. Het EVA-team gaf er een voorproefje van onze begeleidingen aan food professionals. Daarnaast waren er heel wat veggie en vegan producten op de beurs te ontdekken met producttastings en workshops door tal van partners.

We spraken er met professionals uit verschillende sectoren, waarvan de grote meerderheid afkomstig was uit de zorgsector. We konden bij jullie horen wat bepaalde ervaringen en vragen zijn rond veggie en vegan koken voor jullie specifieke doelpubliek. Maar ook luisterden we naar jullie motivaties om te kiezen voor meer plantaardig. Zo hoorden we dat een aantal grootkeukens voelen dat er een groeiend aantal flexitariërs steeds vaker kiest voor veggie of dat grootkeukens kiezen voor veggie om de foodcost laag te houden. Daar komt voor heel wat professionals een belangrijke vraag bij kijken: hoe kan je het veggie aanbod lekkerder en aantrekkelijker maken voor jouw doelgroep? Een vraag waar wij in onze begeleidingen met theoretische en praktische workshop op maat een uitgebreid antwoord op bieden.

Bezoekers van de JAVA-beurs konden ook deelnemen aan onze wedstrijd om kans te maken op een gratis workshop op maat of een gratis workshop in het JAVA Experience Center. De winnaars worden binnenkort bekendgemaakt!

Om te winnen moest men een smakelijke naam bedenken voor een specifiek veggie gerecht. Dit is namelijk een eerste stap om jouw doelpubliek warm te maken voor veggie gerechten. Onze ‘Veggie voor Chefs’ gids helpt je alvast op weg met een aantal do’s en don’ts rond het bepalen van een goede naam voor jouw veggie gerechten. Je kan deze gids gratis downloaden op onze website.

Foto's: Renée Moernaut

Geïnteresseerd in een workshop op maat?

Wil jij graag jouw veggie aanbod lekkerder en aantrekkelijker maken?

Stuur een mailtje naar joni@evavzw.be.

16/06/2022

Verticale tabs