EVA's mijlpalen van 2017

wrapper2

wrapper

In alle bescheidenheid kunnen we zeggen dat 2017 een fantastisch jaar was voor EVA. Miljoenen mensen zagen onze Boodschap van Algemeen Nut op de VRT waarin we oproepen om meer veggie te eten. We begeleidden tientallen grootkeukens om hun menu meer plantaardig te maken, bereikten bijna 500 horeca-chefs die dankzij onze kookdemo’s meer en betere vegan gerechten op de kaart van hun restaurant zullen zetten en hadden constructieve gesprekken met producenten en supermarkten om meer plantaardige producten aan te bieden. Aoste en Lidl zijn daar mooie voorbeelden van. En dan zijn er nog die tienduizenden geïnteresseerde consumenten die we ondersteunden via onze kookworkshops, campagnes zoals Easy Vegan en Donderdag Veggiedag, events zoals VeggieWorld en alle fantastische activiteiten van onze lokale groepen.

Het was ook een geweldig jaar voor iedereen die in ons plantaardig verhaal gelooft. De undercoverbeelden van Animal Rights, het succes van Dagen Zonder Vlees, de massa aanwezigen op Vegan Summerfest van Be Vegan, … Daarnaast was er ook de lancering van de nieuwe voedingsdriehoek, waarvan plantaardige voeding een van de belangrijkste uitgangspunten is. Het toont allemaal aan dat we hier in België goed bezig zijn. En dat wordt ook bevestigd door de cijfers. Volgens een nieuw rapport van Wageningen Universiteit daalt de vleesconsumptie hier in België significanter dan in de ons omringende landen.

Dat we zoveel kunnen bereiken met zo’n klein kantoorteam is ongelooflijk en de verdienste van een grote groep van meer dan 300 super vrijwilligers en van jou. Door lid te zijn van EVA en ons financieel te steunen, kunnen wij die plantaardige evolutie versnellen. Bedankt daarvoor!

Help ons groeien

Blijf ons verder helpen en doe een gift. Want alleen dankzij jouw steun kunnen wij ervoor gaan om van 2018 een nog beter jaar te maken.
Je kunt doneren via deze link of overschrijven op:
IBAN: BE 53 5230 8011 0153
BIC: TRIOBEBB
Vermeld ‘gift’ als mededeling.

Giften aan EVA zijn fiscaal aftrekbaar vanaf € 40. Via de belastingen recupereer je 45 procent van jouw gift (exclusief het bedrag voor lidmaatschap).

28/11/2017

Verticale tabs