EVA's toekomstplannen

wrapper2

wrapper

EVA heeft de afgelopen vijf jaar grote stappen vooruit gezet, zowel wat de groei van de beweging betreft als in het verwezenlijken van de missie. Het EVA-kantoorteam is een sterk team met heel wat ervaring en expertise. Ze worden bijgestaan door een geëngageerde Raad van Bestuur. Al die ervaring en expertise worden ten dienste gesteld van de sterk groeiende lokale groepen en vrijwilligers, en van andere partners (middenveld, professionals, overheden en bedrijven). Het resultaat is een actieve, erkende beweging die de evolutie naar een plantaardige wereld steeds sneller doet gaan. De volgende vijf jaar willen we hierop verder blijven bouwen.

Onze missie blijft behouden, onze aanpak en strategie ook. We blijven mensen verleiden met lekker eten, en we blijven de wereld veranderen met onze vork. Maar die wereld is niet meer dezelfde wereld als vijf jaar geleden. De missie van EVA wordt door steeds meer mensen gedragen. De vraag naar plantaardige producten is de voorbije jaren zo hard gestegen dat ook minder logische partners zoals grote (vlees)bedrijven en grote cateraars steeds meer een beroep doen op onze expertise. We zijn blij met deze evolutie, want die geeft aan dat we een stapje dichter komen bij het mainstream maken van veggie eten. Dat betekent dat we het steeds makkelijker zullen kunnen maken voor de Vlaming om meer plantaardig te eten. Die Vlaming is zelf ook veranderd. Onze maatschappij is diverser geworden. EVA wil hier de komende vijf jaar in mee- groeien. We willen onze doelgroepen uitbreiden en onze community diverser maken.

We blijven inzetten op onze doelstellingen:

  1. Dankzij het verlagen van de drempels en toegenomen kennis is het makkelijker voor de consument om plantaardig te eten.

  2. EVA begeleidt foodprofessionals om hun ­plantaardige aanbod uit te breiden zodat het makkelijk wordt voor consumenten om ook buitenshuis gezonde, lekkere duurzame maaltijden te eten.

  3. EVA versnelt de plantaardige toekomst door ­zowel nationaal als internationaal volop in te zetten op samenwerking.

  4. Community: EVA is een flexibele en professionele beweging met een duurzame financiering.

Lees hier het volledige beleidsplan 2021- 2025 en kom meer te weten over elke doelstelling.

10/02/2020

Verticale tabs