Geef veggie meer zendtijd

wrapper2

wrapper

De meeste mensen kennen ze wel, de spotjes van het VLAM waarin de kwaliteiten van vlees en melk bejubeld worden. Ze worden op de openbare omroep getoond als Boodschappen van Algemeen Nut en komen daardoor aan een voordeeltarief op televisie. Maar zijn dit echt Boodschappen van Algemeen Nut? En moeten deze vleesspotjes op de openbare omroep getoond worden? EVA vindt van niet.

Net als de 11.000 mensen die in 2014 nog deze petitie tekenden. Toen werd onze aanvraag om Donderdag Veggiedag te promoten als boodschap van algemeen nut nog afgewezen, maar begin dit jaar kregen we het goede nieuws dat we geselecteerd zijn als een van de goede doelen die een week gratis zendtijd krijgen van de VRT. Eindelijk zal er op de openbare omroep een boodschap worden uitgezonden die oproept om minder dierlijke producten te eten en mee te doen aan Donderdag Veggiedag. Een fantastische opportuniteit, want we zien het groots!

Door plantaardig te eten draag je bij aan het milieu, je eigen gezondheid, het dierenwelzijn en de voedselverdeling in de wereld. Daarom stimuleren we iedereen om meer plantaardig te eten. Een dag per week geen vlees of vis eten, heeft al grote impact. Dat is een boodschap van algemeen nut voor iedereen op deze planeet.

Na verschillende aanvragen kregen we dit jaar een week gratis zendtijd van de VRT met Donderdag Veggiedag als officiële Boodschap van Algemeen Nut. Een week is niet slecht natuurlijk, maar twee weken zou nog beter zijn. Daarom hebben we een crowdfundingcampagne opgericht. 12.000 euro, dat is wat we nodig hebben om nog meer zendtijd te kopen en honderdduizenden mensen extra te bereiken.

Ondertussen is de crowdfunding voorbij en hebben we ons doel van 12.000 euro gehaald, meer zelfs! We bereikten maar liefst 13.065 euro. Daar zijn we uiteraard enorm blij om. We willen dan ook iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage want zonder jullie was dit nooit gelukt. We kijken er naar uit om het spotje te zien op tv, hopelijk jullie ook!

Bedankt!

Dankzij de bijdrage van meer dan 270 mensen hebben we meer dan ons doelbedrag gehaald. We hebben maar liefst 13.065 euro ingezameld om veggie meer zendtijd te geven. Bedankt!

28/03/2017

Verticale tabs