Giften aan EVA in 2020 voor 60 % fiscaal aftrekbaar

wrapper2

wrapper

Giften aan EVA vanaf 40 euro per jaar zijn al langer fiscaal aftrekbaar. Maar in 2020 recupereer je nu 60 % (i.p.v. 45 %) van je gift via de belastingen.

Op vrijdag 12 juni werd er door de federale regering een akkoord bereikt over een reeks aanvullende steunmaatregelen die deel uitmaken van het derde luik van het Federaal Plan voor Sociale en Economische Bescherming. Bij deze uitbreiding werd er ook gedacht aan de sociaal-culturele sector. De belastingvermindering voor giften aan erkende instellingen wordt in 2020 verhoogd van 45% naar 60%. Als iemand een gift van bv. € 100 doet, recupereer je € 60 via de belastingen.

De nieuwe maatregel zal ngo's en non-profitorganisaties steunen waarvan de activiteiten zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. Zo zijn bij EVA ook heel wat activiteiten geannuleerd (kookworkshops, begeleidingen van grootkeukens, events van lokale groepen, ...) waardoor we veel minder inkomsten hebben.

En die middelen zijn hard nodig als we ons doel willen bereiken om de komende 20 jaar willen we de productie en consumptie van dierlijke producten met de helft verminderen. Hiervoor moeten we onze werking ook diverser maken. Wij willen de komende jaren het veggie verhaal doen groeien door er een verhaal van te maken dat door een grote, diverse groep mensen wordt gedeeld en wordt verteld. In ons nieuwe beleidsplan is dat een van onze belangrijkste doelstellingen. De actualiteit leert ons dat het de juiste keuze was om hierop in te zetten.

Doe een gift

Draag bij aan een betere wereld en help ons om onze toekomstplannen te verwezenlijken.

26/06/2020

Verticale tabs