Gluten- en suikervrije recepten op de website

wrapper2

wrapper

Het is niet altijd gemakkelijk om veggie te eten met een gluten- of suikerintolerantie. Gelukkig komt daar nu verandering in. Via onze website kun je nu recepten opzoeken die suiker- of glutenvrij zijn. Denk maar aan suikervrije frambozen “cheese”cake of glutenvrije quinoacruesli. Begin je ook al te watertanden? Ontdek hier het hele gamma recepten, via allergie kun je aanduiden of je suikervrije of glutenvrije recepten wenst.

Maar wat zijn gluten nu eigenlijk?
Gluten zijn eiwitten die in verschillende graansoorten zoals tarwe, rogge en spelt voorkomen. Deze granen worden gebruikt om onder andere koekjes, seitan, pasta en brood te maken. De meeste mensen verteren gluten gewoon, maar voor mensen met een glutenintolerantie kan het eten ervan een probleem vormen. Het veroorzaakt namelijk een beschadiging van het slijmvlies in de dunne darm. Gluten zitten soms ook verstopt in bouillonblokjes of sauzen dus het is altijd belangrijk om de ingrediëntenlijst te lezen.

Suiker wordt gebruikt als zoetstof, smaakmaker, conserveermiddel of vulmiddel.
Wanneer je verpakkingen in de winkel begint te ontleden, zal je snel merken dat in veel producten suiker zit. Een teveel aan suiker kan zorgen voor tandproblemen, darmklachten, overgewicht en andere ongemakken. Daarom kiezen mensen steeds vaker voor suikervrije alternatieven.

16/04/2015

Verticale tabs