Goede voornemens

wrapper2

wrapper

Goede voornemens voor 2017? Eigenlijk heb je er maar eentje nodig om verschillende problemen aan te pakken. Door (meer) plantaardig te eten zorg je voor je eigen gezondheid, minder dierenleed en zal je impact op het milieu en klimaat aanzienlijk dalen. Maar hoe?

Doe mee met Veganuary

In januari 2014 ging de eerste editie van Veganuary van start in de UK. De actie, die wereldwijd gesteund wordt, roept iedereen om op van januari een vegan maand te maken. In 2016 deden er meer dan 22.000 mensen uit verschillende landen mee. Zet het volgende jaar goed in en schrijf je gratis in om mee te doen in 2017.

Meedoen is heel eenvoudig, schrijf je hier in en dan krijg je in januari dagelijks een mailtje met informatie over plantaardige voeding, recepten, tips & tricks en nog veel meer. Net zoals onze Easy Vegan campagne in november, krijg de nodige begeleiding om vegan eten zo eenvoudig mogelijk te maken.

Veganism is one of the most effective choices a person can make to reduce the suffering of animals, help the planet and improve personal health.

Nodig je vrienden uit voor een plantaardig diner

Samen het goede voobeeld geven is altijd eenvoudiger dan dat je er alleen voor staat. Spreek met vrienden af om regelmatig eens een plantaardig diner voor elkaar te organiseren, zo kan je inspiratie op doen van elkaar en kan je gezellig bijkletsen.

Je kunt ook een potluck organiseren, hierbij brengt iedereen een hapje, gerecht of dessert mee. Op die manier krijg je een heel buffet met verrassende combinaties!

Inspireer anderen

Toon anderen hoe je meer plantaardig kunt eten!

Gaat er binnenkort iemand bevallen die je kent? Zorg dan voor veggie kraamkost! Een lekkere pompoenlasagne is eenvoudig mee te nemen met de auto of fiets en gemakkelijk op te warmen.

Geef een EVA lidmaatschap cadeau en spreek af met de ontvanger om samen op restaurant te gaan mét korting. Want naast het driemaandelijkse EVA magazine, ontvang je ook een EVA lidkaart, daarmee kan je bij meer van 100 restaurants genieten van een mooie korting op veggie gerechten.

Zoek je nog een origineel cadeau? Stel een mand samen met verschillende veggie producten, naast groenten en fruit kan je er ook broodbeleg, koekjes, plantaardige kaas, vleesvervangers en marinades of sausjes in steken met enkele gerechten om ze meteen uit te testen.

Doe mee met Easy Vegan

Schrijf je nu al in voor de volgende editie van Easy Vegan in november 2017. De eerste editie ging door in november 2016 en was meteen een overweldigend succes. Meer dan 5000 mensen schreven zich in om stap voor stap, vegan te leren eten. 21 dagen lang kregen alle deelnemers elke dag een mailtje met recepten, tips, gezondheidsinfo en kleine verrassingen die het hen zo makkelijk mogelijk moesten maken om plantaardig te eten. We werkten in vier fases: eerst kwam melk aan de beurt, daarna kaas, later vegan @home en de laatste vijf dagen tenslotte 100% vegan.

Heb je de eerste editie van Easy Vegan gemist en kan je niet wachten tot volgend jaar om aan de slag te gaan in de vegan keuken? Hier vind je alle mailtjes vol tips & tricks die we tijdens de voorbije editie van Easy Vegan naar de deelnemers stuurden.

20/12/2016