Happy Vegan Appie

wrapper2

wrapper

VEGSAFE
E-nummers, die vreemde dingen die overal inzetten, maar waarvan niemand juist weet wat ze nu eigenlijk zijn, bezorgen de gemiddelde vegan wel eens nachtmerries. E101 is plantaardig, maar E120 niet. Of was het omgekeerd? Laat ons eerlijk zijn: niemand kan het onthouden! Via Vegsafe leer je de verschillende soorten E-nummers kennen. Het toont je welke plantaardig zijn en welke niet. Download de gratis app in de appstore, neem je smartphone mee naar de supermarkt en scan er maar op los!

VEGAHOLIC
Veel wijnen en andere alcoholische dranken zijn niet vegan omdat ze geklaard worden met gelatine, (melk-)eiwit en vislijm. Labels zijn er zelden, dus achterhalen welke wijn vegan is, is vaak al een studie op zich. Maar niet getreurd! Met de gratis app Vegaholic kom je in een toetsomdraai te weten welk glaasje je met een gerust gevoel kunt drinken. Santé!

VEGAN PASSPORT
In eigen land kun je je vegan eetgewoontes meestal nog wel aan de man brengen, maar in het buitenland kan dat een pak lastiger zijn. Daar komt Vegan Passport to the rescue! Deze app leert je hoe je in maar liefst 79 talen duidelijk kunt maken welke ingrediënten je vermijdt en hoe traditionele gerechten aangepast kunnen worden naar jouw wensen. Zo hoef je zeker niets te missen. Zelfs als je niet zo’n talenknobbel hebt, is Vegan Passport het downloaden waard, want de app zorgt ook voor foto’s van de verschillende gerechten, zodat je zeker begrepen wordt.

HAPPY COW
Dé vegan klassieker van formaat. Met Happy Cow vind je in een mum van tijd alle vegan-friendly restaurants in je omgeving. App downloaden, locatie instellen en zoeken maar. De reviews van andere gebruikers leiden je naar de beste verborgen parels. En het allerbeste is: je kan de app in meer dan 180 landen ter wereld gebruiken! Met de gratis app kom je al een heel eind ver. Als je er een kleine 4 euro voor over hebt, krijg je de advertentievrije full version met o.a. de mogelijkheid om uitgebreid te zoeken, je voorkeuren op te slaan en meerdere reviews tegelijk te bekijken. Gewoon surfen naar de website kan natuurlijk ook: www.happycow.com.

CRUELTY FREE / CRUELTY CUTTER
Vegan zijn gaat verder dan het eten op je bord. Ook op vlak van kledij en make-up kun je je steentje bijdragen. Of je nu op zoek bent naar mascara, lippenstift of deodorant, de Cruelty Free-app komt zeker van pas. Geef je product in de zoekbalk van de app in en kom te weten of het product getest is op dieren. Mag het nog sneller? Download dan Cruelty Cutter. Scan de barcode van je favoriete product… en klaar! Simpeler kan niet.

VEGANIFIC
Vergeet Tinder, Badoo en Bumble. Echt ethisch verantwoorde liefde vind je met Veganific. Het concept is simpel: maak een profiel aan, vertel iets over jezelf en swipen maar! Alle kandidaten op de app zijn veggie of vegan, dus dat vergroot de kans om je soulmate tegen te komen. Snelle beslissers kunnen de app nog even gratis downloaden. En dat is toch aan te raden, want met een prijskaartje van 20 euro per maand wordt de liefde er niet goedkoper op. Maar misschien is dat het wel waard. Want zoals de slogan het zegt: being vegan together is more fun than alone!

06/03/2020

Verticale tabs