Hasselt is de beste Veggie Stad

wrapper2

wrapper

14.500 Belgen gingen met de VeggieChallenge van EVA vzw de uitdaging aan om in maart (vaker) veggie te eten. 13 steden schaarden zich ook achter de campagne en riepen hun inwoners op om mee te doen. Hasselt had met bijna 600 inschrijvingen de meeste deelnemers per aantal inwoners en is de beste Veggie Stad 2022. Leuven werd tweede en Deinze eindigde op de derde plaats.

Een verrassende top 3 bij de deelnemende steden aan de VeggieChallenge. Maar deze steden motiveerden volop hun inwoners om in maart meer plantaardig te eten. Er was een gratis online kookworkshop in Leuven, plantaardige proevertjes in Brugge, maar Hasselt ging nog een stap verder. “We hebben maar liefst 500 foodboxen uitgedeeld”, vertelt Schepen van Klimaat Nele Kelchtermans, “met een lekker recept en alle noodzakelijke ingrediënten afkomstig van lokale producenten konden de ingeschreven Hasselaren een eigen veganistische maaltijd bereiden. Eenvoudiger kon het bijna niet.”

Deze actie heeft zijn effect niet gemist, waardoor Hasselt zich de beste Veggie Stad 2022 mag noemen. Zeker niet onterecht, want horecazaken trekken er al langer de plantaardige kaart en maken van Hasselt een veggie- en veganvriendelijke stad. “Ik hoop dat de Hasselaren die aan de challenge deelnamen, ook hun eetgewoonten op lange termijn aanpassen en zich bewust blijven van het feit dat voedsel een krachtig middel is om onze stad beter en duurzamer te maken”, zegt schepen Kelchtermans.

Impact van de VeggieChallenge

In het totaal waren er meer dan 14 400 inschrijvingen voor de VeggieChallenge, de helft van de deelnemers koos voor de veggie uitdaging, 30 % voor flexi en 20 % voor vegan. Samen bespaarden ze zo 17 400 dierenlevens, 283 000 kg CO2, 375 000 000 liter water en 700 000 m² land.. 75 % van de deelnemers aan de VeggieChallenge vorig jaar gaf aan dat ze na maart vaker plantaardig zijn blijven eten. Met de VeggieChallenge hebben we dus langdurige impact op de eetgewoontes van de deelnemers en zo ook op de toekomst van de planeet!

Help de VeggieChallenge groeien en word EVA Supporter!

Driekwart van de deelnemers aan de campagne van vorig jaar, eet zes maanden later nog steeds vaker veggie dan voor hun deelname. Jouw gift heeft dus een blijvende impact, en dat is goed voor onze gezondheid en de planeet. Met jouw steun als EVA Supporter kunnen we nog meer deelnemers voor de VeggieChallenge werven.

31/03/2022

Verticale tabs