Het beste groenterestaurant 2018 is...

wrapper2

wrapper

Nadat het Hofke van Bazel vorig jaar de prijs in de wacht sleepte, ging de verkiezing van het Beste Groenterestaurant dit jaar internationaal. We're Smart World maakte een top 100 van de beste groenterestaurants wereldwijd. Op de Award Show in Bazel werd op 7 mei de eerste internationale winnaar bekendgemaakt.

We're Smart World

We’re Smart World is een initiatief van voormalig sterrenchef Frank Fol dat gezonde, milieuvriendelijke en duurzame voeding promoot onder consumenten en bedrijven. De Week van Groenten en Fruit, de wedstrijd Beste Groenterestaurants, de Groentekok ® en de We’re Smart ® Green Guide (een onlinegids die de beste groenterestaurants ter wereld bundelt) ondersteunen dit project.

Op de We’re Smart World Day in Bazel kwamen chefs vanuit de hele wereld samen om workshops en de uitreiking van de award van Beste Groenterestaurant Wereldwijd 2018 bij te wonen.

Kookworkshops door Vegucation by EVA

Dankzij de steun van Alpro was ook EVA op het evenement aanwezig met Vegucation, een project dat koks (in opleiding) ondersteunt bij de bereiding van plantaardige voeding op gastronomisch niveau. Chefs Pieter-Jan Lint en Nicolas Decloedt van Humus x Hortense gaven er live kookdemonstraties aan een divers publiek van food professionals. Houd hen zeker in de gaten want wij durven erom wedden dat ze volgend jaar in de lijst van beste groenterestaurants verschijnen!

Pieter-Jan maakte een dessert op basis van wortel met Alpro ongezoete amandelmelk en een sorbet van dennennaalden. Nicolas koos voor een panacotta op basis van raap-miso-Alpro amandelmelk met gefermenteerde peer en knackebröd.

Wie meer wil weten over ons aanbod voor food professionals: klik hier

Awardshow beste groenterestaurant 2018

Het beste groenterestaurant is niet noodzakelijk volledig plantaardig, maar maakt van groenten de centrale focus van het gerecht. Minstens tweederde van het bord moet met groenten gevuld zijn om in aanmerking te komen voor de titel van groenterestaurant. Daarnaast verkoos We’re Smart World ook het beste vegetarische en het beste veganistische restaurant. In totaal werden 510 restaurants in 29 landen beoordeeld.

En de winnaars zijn...

Best Vegetables Restaurant of the World 2018:
1. Xavier Pellicer (Barcelona, Spanje)
2. Vrijmoed (Gent, België)
3. Blue Hill (New York, VS)
Bekijk de volledige top 100 hier.

Best Vegetables & Fruits Restaurant World Award: La Distillerie – Château de Bourglinster (Bourglinster, Groot-Hertogdom Luxemburg)

Beste Groenterestaurant België: Pastorale (Reet)
Voor alle winnaars per land, kijk hier.

Beste vegetarisch restaurant van het jaar: Restaurant Tian (Wenen - Oostenrijk)
Beste vegan restaurant van het jaar: Restaurant Joia (Milaan - Italië)

08/05/2018

Verticale tabs