Horeca Expo 2018: EVA was erbij

wrapper2

wrapper

Van 18 tot 22 november verzamelden 650 exposanten tijdens Horeca Expo in Gent om de nieuwste producten, services en trends op het vlak van food voor te stellen. En daar mocht plantaardige voeding natuurlijk niet ontbreken!

Uit onderzoek van iVOX en EVA begin dit jaar blijkt namelijk dat 4 op 5 Belgen vindt dat er in ieder restaurant een veggie optie moet zijn op restaurant en bijna 1 op 2 dat er ook altijd een vegan gerecht op de kaart moet staan. Op die vraag speelt EVA in met Vegucation: de master classes rond plantaardige voeding die we aan horecapersoneel in Vlaanderen en Brussel geven.

Kookdemo's op Horeca Expo

In het kader van Vegucation gaven EVA-chef Ann Veeckman en chef Kris De Roy van Hofke van Bazel 3 kookdemo's op Horeca Expo rond plantaardige voeding op restaurant en in de grootkeuken.

Ann Veeckman, die haar demo's aan grootkeukens richtte, gaf vooral heel wat praktische tips over hoe je veggie en vegan ook voor een breed publiek aantrekkelijk kan maken. Haar veggie gehaktstrüdel in een knapperig bladerdeegkorstje en groentewaterzooi (als variant op de klassieke Gentse waterzooi) vielen alvast in de smaak bij het publiek!

Kris De Roy tilde als chef van het Beste Benelux Groenterestaurant 2017-2018 (goed voor 1 michelinster) zijn demo naar een hoger niveau. Hij koos ervoor om enkel met superfoods te werken. Zijn salade met quinoa, rode biet en sorbet van gojibes was een waar kunstwerkje!

Tips & Tricks

Tussendoor beantwoordde EVA's culinaire expert Maureen alle vragen uit het publiek en deelde haar ervaring over de Try Vegan-campagne in drie grootkeukens afgelopen oktober. EVA-teamlid Annemarie besprak mogelijke commerciële samenwerkingen met partners rond het V-label.

In totaal lieten we een 150-tal bezoekers kennismaken met de vele mogelijkheden van de plantaardige keuken. Dankzij de vlotte bediening van de studenten van de Hotelschool Gent konden alle aanwezig ook proeven: "Ik proefde echt geen verschil tussen de plantaardige kipstukjes in de waterzooi en het origineel. En het gerecht van Kris De Roy bewijst dat je ook zonder vlees of vis een topniveau kan bereiken."

De kookdemo's op Horeca Expo werden mede mogelijk gemaakt door Bonduelle, Verstegen en Alpro.

28/11/2018

Verticale tabs