Koken op iftars

wrapper2

wrapper

Iftar is de maaltijd die bij zonsondergang wordt gegeten tijdens de ramadan. Traditioneel is dit de gelegenheid om samen met familie en vrienden de vasten te doorbreken. Ontmoeting, samenhorigheid, gastvrijheid, tolerantie en wederzijds begrip voor andere culturen, staan centraal tijdens de avond.

Samen met een aantal organisaties organiseert VOEM Iftars in Gent. Deze Iftars staan open voor iedereen, ook als je niet gelovig bent of als je niet deelneemt aan de Ramadan, ben je meer dan welkom. Het is een uitgelezen kans om kennis te maken met deze cultuur en nieuwe mensen te leren kennen. Op 10 juni gaat de Iftar door in de Brugse Poort in Gent (Meibloemstraat 86), deze avond staan pizza's centraal! De tweede Iftar in Gent gaat door op 17 juni op DOK. Ook hier is iedereen meer dan welkom. Klik hier om jouw plekje te reserveren, alle opbrengst gaat naar Refu Interim

EVA speelt hier graag een rol in aangezien er steeds meer vraag komt van de moslimgemeenschap naar veggie voeding. Dit kunnen we uiteraard allemaal maar aanmoedigen. We zijn dan ook nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die willen helpen met het voorbereiden van de maaltijden. Voor meer info over de Iftar op 10 juni klik hier en de Iftar van 17 juni op DOK hier.

06/06/2017

Verticale tabs