Kookboek Dagen Zonder Vlees

wrapper2

wrapper

Het boek is geweldig mooi geworden. Wat een uitdaging moet het geweest zijn om van al die bekende, en dus overdrukke chefs, hun favoriete veggie recepten los te krijgen. Recepten die niet alleen veggie zijn, maar ook nog eens zoveel mogelijk lokaal- en seizoensgebonden. Mét tips erbij om alle stukjes en restjes van je groenten te verwerken.

Het boek begint met een korte introductie over het waarom van minder vlees en vis, de kracht van planten, en een seizoensgroentenkalender.

Wie al veggie eet en als bijkomende Dagen Zonder Vlees challenge minder verpakkingsafval wil gebruiken, kan maar z'n voordeel doen met de tips vooraan in het boek. Want jezus, veggie eten is één ding, maar wegwerpverpakking vermijden blijkt toch een moeilijkere uitdaging dan verwacht!

Qua inspiratie en smakelijke foto's in het boek geen gebrek. Doordat de recepten ingedeeld zijn per maand, zit het automatisch snor met je seizoengebonden groenten.

Wim Ballieu, Jeroen Meus, Louise De Brabandere, Sofie Dumont en journaliste Dorien Knockaert hebben heel goed begrepen waar eens mens zo nood aan heeft als warme maaltijd na een dag werken. Ze geven je inspiratie voor gemakkelijk haalbare maaltijden waarvoor je geen speciale winkels hoeft af te lopen. Andere chefs leveren eerder leuke groente-bijgerechten aan en chefs zoals Michaël Vrijmoed, Matthieu Beudart en Olly Ceulenaere tonen hun kunnen in recepten waarmee je je als hobbykok kunt uitleven.

Veganisten moeten een beetje zoeken, zo even snel geteld zijn zo'n 14 recepten van de 48 volledig plantaardig. Maar, als je creatief genoeg bent om een alternatief te gebruiken voor de vaak gebruikte parmezaanse kaas in de gerechten (mix een handje noten fijn met een een theelepel zout en een eetlepel gistvlokken), dan kom je wel meteen al een heel stuk verder.

EVA heeft twee recepten bijgedragen aan het kookboek:
een pasta met gebakken radijzen, asperges en pesto van radijzenloof en
een zoete aardappel-bonenburgers met limoen
Smullen maar!

Win het Dagen Zonder Vlees kookboek!

Ben je lid van de EVA groep op de Dagen Zonder Vlees website?
Dan maak je kans om het Dagen Zonder Vlees kookboek te winnen!
Na 26 maart kiest een onschuldige hand een winnaar en die wordt persoonlijk verwittigd.
Nog geen lid van EVA-groep? Je kunt je hier nog steeds aansluiten!

08/03/2016

Verticale tabs