Kookboekrecensie: Oh She Glows

wrapper2

wrapper

Dit boek is al een tijdje uit, maar werd hier nog niet besproken. En dat is jammer, want het is een echte aanrader voor iedereen die van gezond, plantaardig eten houdt.

Angela, de auteur, schrijft al jaren de 'Oh She Glows blog' en verzamelde zo miljoenen fans. Het gelijknamige kookboek was meteen ook een succes. Het boek start met een informatief hoofdstuk waarin je meer uitleg krijgt over ingrediënten. Erg handig als je nog maar net je eerste stappen in de vegan keuken zet en enkele basisingrediënten zoals gistvlokken en lijnzaad in huis wilt halen. Maar geen nood als je daar geen fan van bent, want er volgen ook nog meer dan honderd recepten, waarvan de meeste glutenvrij zijn.

Je ontdekt smoothies en sappen, soepen, salades, stoofpotten, hoofdgerechten, bijgerechten, voorgerechten en ook powersnacks en desserts. De meeste gerechten zijn gezond, maar het grote voordeel is dat er niet te veel gebruik gemaakt wordt van dure superfoods zoals chiazaad of rauwe cacao. Integendeel, je hoeft geen speciale ingrediënten in huis te halen om de recepten te kunnen maken. Altijd een pluspunt. De ingrediëntenlijst ziet er vaak lang uit, maar dat komt meestal door de specerijen en kruiden.

Dit boek bewijst dat gezond en lekker eten geen tegenstellingen hoeven te zijn. Maar het grootste pluspunt vinden wij dat er bij elk recept een prachtige foto staat. Daardoor vinden wij het geweldig om op een donkere winterdag onder een dekentje in de zetel door dit boek te bladeren.

Oh she glows, Angela Liddon, Avery Publishing Group, 336 blz ISBN 9781583335277

16/04/2017

Verticale tabs