Kookboekrecensie: Vegano Cucino Italiano

wrapper2

wrapper

Italiaans én vegan? Dat kan alleen maar lekker zijn! In ‘Vegano cucino italiano’ van Alberto Musacchio en Malu Simões krijgen enkele Italiaanse klassiekers een plantaardige twist. Schenk alvast een glaasje wijn in, want je waant je zo op een terrasje in het zwoele Italië.

Wie denkt aan klassiek Italiaans, ziet waarschijnlijk meteen een pizza met veel kaas en een apéroschotel met charcuterie voor zich. Vegano cucino italiano bewijst met tachtig smaakvolle recepten dat het ook anders kan.

Hoewel de auteurs van het boek het befaamde veggie hotel Montali in Umbrië runnen, hebben ze het in dit boek bewust eenvoudig gehouden. Het staat vol recepten die een thuiskok in dertig minuten op tafel kan toveren. Je vindt er zowel hapjes, als voorgerechten, hoofdgerecht en desserts.

De recepten zijn niet te ingewikkeld en erg haalbaar, zelfs op een doordeweekse dag.
Alle gerechten zijn volledig plantaardig én heel toegankelijk voor iedereen. Ook wie nog af en toe vlees of vis eet, zal zeker van deze maaltijden genieten. Heel wat recepten in het boek zijn ook glutenvrij en dat wordt duidelijk vermeld. Bij niet-glutenvrije recepten wordt er vaak ook een glutenvrije optie gegeven.

Naast de Italiaanse klassiekers vind je er ook enkele verrassende recepten, zoals veggie sushi en couscous. Voor mij niet echt een meerwaarde, in een kookboek dat rond Italië lijkt te draaien, maar wel leuk voor wie eens een ander plantaardig recept wil testen. Tussen de recepten door vind je af en toe een pagina met een verhaal over Italië, de cultuur en enkele mensen die de auteurs nauw aan het hart liggen. Dat zorgt voor een persoonlijke toets.

De stijl van het boek en de fotografie zijn, net als de gerechten, eerder klassiek. Daardoor zou ik er zelf niet meteen naar grijpen voor inspiratie, maar het kan wel een goed vegan basisboek worden in de keuken.

Ik ga alvast de Pesto di Pomodori Secchi en Bucatini Aglio e Olio uitproberen. Puur genieten!

Info:
Vegano Cucino Italiono
Alberto Musacchio en Malu Simões

ISBN: 978 90 452 1953 0
19,99 EUR
Karakter Uitgers B.V.

06/03/2020

Verticale tabs