Kookboekrecensie: Vlad de vampier

wrapper2

wrapper

Dit boekje heeft als hoofdpersonage de kleine vampier Vlad, hij ziet er gewoon uit en is toch anders. Op een dag besluit hij dat hij “geen mens noch dier nog kwaad wil doen”, zijn familie reageert geschokt.

Zijn vader zegt dat een vampier die geen bloed drinkt een vegetarier is, een vloek in deze familie. Zijn mama beweert dat hij ziek en zwak zal worden, de twee broers vinden Vlad een slappeling.
Vlad houdt echter vol en begint samen met zijn moeder een avontuur vol met groenten, fruit, noten en zaden… hij blijft echter iets missen: iets wat pittig, zoet is en dat goed vloeit. Uiteindelijk vindt Vlad de perfecte vervanger voor “bloed”, wat dat is laat ik nog even in het midden. Een tip? Het zijn geen kersen!

Het is heel mooi educatief boekje dat kinderen & volwassenen uitdaagt stil te staan bij het eten van dieren.
Illustrator Richard Verschraagen weet de perfecte sfeer neer te zetten in dit smakelijke kinderboekje. De tekeningen zijn één voor één pareltjes en versterken het wat duistere en toch grappige verhaal van deze familie vampiers.

Het boekje nodigt uit om samen met je kindjes allerlei groenten recepten uit te proberen: van groene toverdrankjes, over kleurrijke salades, bloedrode tomatensaus en vampierflappen. De meeste recepten zijn volledig plantaardig, er staan enkele recepten in bv een pizza waar mozarella wordt gebruikt, een dressing met honing…Van de 13 recepten zijn er 9 volledig plantaardig.

Recensie geschreven door Carmen Van Puyenbroeck

Omvang: 48 blz.
Auteur: Reine De Pelseneer
Illustrator: Richard Verschraagen
ISBN Nummer: 9789462912731
Uitgeverij: De Eenhoorn uitgeverij

09/01/2018

Verticale tabs