Langste Veggietafel op Antwerpen Autovrij

wrapper2

wrapper

EVA Antwerpen bouwt een langste veggietafel

Voor het tweede jaar op rij sloeg de lokale groep EVA Antwerpen de handen in elkaar om de Grote Markt in Antwerpen om te bouwen tot een veggie walhalla. De langste veggietafel bracht veggies, vegans en nieuwsgierige omni's samen om te genieten van plantaardig lekkers. Met acht foodtrucks en proevertjes aan de infostanden van o.a. Bite Back en Oxfam was er voor ieder wat wils. Vooral de ijsjes van ICY V deden het op de zomerse dag opvallend goed. En ook EVA had haar eigen burgerkraam, waarvan de opbrengst rechtstreeks naar het goede doel ging.

Autoloze zondag = vleesloze zondag

De link tussen Antwerpen Autovrij en plantaardige voeding ligt voor de hand. Net als je auto wat vaker laten staan, heeft een plantaardige levenstijl een positieve impact op het klimaat. Wist je bijvoorbeeld dat één dag per week veggie eten gelijk staat met 1 250 km fietsen in plaats van de auto nemen? Goed voor de planeet, en je eigen gezondheid natuurlijk!

Sfeer en gezelligheid

Aan de EVA-stand stonden de vrijwilligers klaar met receptenboekjes, magazines en Easy Vegan-gidsjes om geïnteresserden op weg te helpen. Ook voor een antwoord op hun vegan vragen, tips voor lekkere Antwerpse restaurants en een gezellige babbel konden de bezoekers bij EVA terecht.

De Grote Markt veranderde in de namiddag zelfs even in een dansfeest! Op de houten vloer leefden tientallen dansers zich uit met Lindy Hop. Voor de kinderen waren er dan weer grime en hennatattoos. En zelfs de schijnburgemeester BDW bracht een bezoekje.

20/09/2018

Verticale tabs