Langste Veggietafel trekt duizend deelnemers

wrapper2

wrapper

Voor ieder wat wils
Om 17u30 werd de Langste Veggietafel officieel geopend door Myriam de bellevrouw. In een mum van tijd verschenen er tal van smakelijk uitziende pasta’s, quiches, broodjes en andere veggie gerechten op de tafels. We spraken met enkele deelnemers die allemaal enthousiast waren: ze vonden het er gezellig, druk en vooral lekker.

Wie geen picknick mee had, kon terecht bij het wereldbuffet dat gevuld was met exotische gerechten. Ze serveerden er samosa’s, groentequiches, linzensoep, maniok, rijstschotels en nog zoveel meer. Wie daarna nog plaats had voor dessert kon terecht bij de stand van EVA Mechelen en Bite Back. Daar was het aanbod 100% plantaardig. De brownies, Indische rijstpap, chocolate chip cookies en andere taarten waren erg populair.

Wij schoven even mee aan de tafel van vier oudere dames die er heel gezellig uit zag. Ze hadden zelf geen eten meegebracht, maar kwamen smullen van het buffet. Vooral de quiche - met een glaasje rode wijn erbij - viel erg in de smaak. Een van de dames liet weten dat er van haar elke maand een veggietafel mocht zijn.

Gastronomisch veggie
Een tiental mensen konden genieten van een vip-behandeling. De voorbije maand namen zij deel aan een wedstrijd en aten veggie bij een van de deelnemende restaurants. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze zo’n gastronomisch menu voorgeschoteld kregen. Op het plantaardige menu stond onder andere gepofte rode quinoa, gemarineerde seitan, gebrande zoete ui en een pana cotta met framboos.

Nog een keer?
Velen kijken al uit naar de editie van volgend jaar. De Langste Veggietafel is ondertussen een vaste waarde geworden voor de Mechelaars. En er is nog ruimte voor verbetering, volgens velen is er in Mechelen een te klein aanbod aan veggie gerechten bij de restaurants. Wie gaat de uitdaging aan om een veggie restaurant te beginnen? De Mechelaars zijn er alvast klaar voor!

Word vrijwilliger bij EVA Mechelen!

Heb je zin om zelf de handen uit de mouwen te steken voor EVA Mechelen?
Stuur dan een mailtje naar mechelen@evavzw.be en word vrijwilliger.

17/04/2015

Verticale tabs