Liefde voor lokaal

wrapper2

wrapper

Liefde voor lokaal

Lokaal winkelen is niet alleen goed voor de lokale economie, maar ook voor het milieu. Wanneer we producten kopen die in onze eigen omgeving worden gemaakt en verkocht, ondersteunen we niet alleen lokale bedrijven, maar verkleinen we ook aanzienlijk onze ecologische voetafdruk.

Een van de belangrijkste milieuvoordelen van lokaal winkelen is de vermindering van de CO2-uitstoot. Wanneer we goederen aankopen die ver weg zijn geproduceerd, wordt er een grote hoeveelheid brandstof verbruikt wat zorgt voor een enorme CO2-uitstoot.

Daarentegen gebruiken lokaal geproduceerde producten aanzienlijk minder transport, wat zich vertaalt in een vermindering van CO2-uitstoot. Naast het verminderen van de CO2-uitstoot helpt lokaal winkelen ook om water te besparen. Veel van de producten die we gebruiken en consumeren, hebben een grote hoeveelheden water nodig om te produceren. Door lokaal te winkelen, kunnen we die hoeveelheid water besparen.

Verrassend veel vegetarisch

Ook veggie kan lokaal! Je zou ervan opkijken welke producten je allemaal lokaal, én voor een klein prijsje kan kopen.

Lokaal winkelen biedt consumenten ook de mogelijkheid om meer te weten te komen over de producten die ze kopen. Bij lokale boeren kopen betekent dat je vaak beter weet welke ingrediënten er gebruikt zijn, en hoe het product gemaakt is. Veel boerenmarkten hebben een groot aanbod aan lokaal geteelde plantaardige producten, zoals fruit, groenten, kruiden en noten. Door deze producten lokaal te kopen, steun je lokale boeren en verklein je de ecologische voetafdruk die gepaard gaat met het vervoeren van producten over lange afstanden.

Ook lokale natuurvoedingswinkels hebben een groot aanbod. Veel natuurvoedingswinkels bieden een breed scala aan veganistische producten, zoals plantaardige melk, kazen, vleesalternatieven en snacks. Wanneer je producten lokaal koopt, heb je toegang tot verse, seizoensgebonden producten die in jouw regio worden verbouwd. Dit kan je helpen om gevarieerder en voedzamer te eten terwijl je de lokale landbouw ondersteunt.

In de kijker

Bij Bio-Planet werken ze bij voorkeur samen met producenten van bij ons. Ze maken hun producten zoveel mogelijk met lokale ingrediënten. Aankoopster Ann Coveliers is verantwoordelijk voor het uitgebreide aanbod veggie en vegan (zo’n 200 producten) in jouw Bio-Planet. Van tofu en seitan tot groenteburgers, spreads en bereide maaltijden.
“Het is mijn job om ons assortiment continu te evalueren en te vernieuwen, zodat we je kunnen blijven verrassen met verrukkelijke producten. Gelukkig komen er geregeld nieuwigheden op de markt die plantaardig eten toegankelijker maken én voor meer variatie in de plantaardige keuken zorgen.”

Bij Bio-Planet vind je niet alleen de lekkerste producten, je vindt er ook bakken kookinspiratie. Op de website vind je meer dan 300 vegetarische en vegan recepten. Goed voor uren kookplezier.

Bekijk het volledige veggie-aanbod

Benieuwd naar meer? Maak kennis met Ann van Bio-Planet en ontdek welke veggietoppers je kan vinden bij Bio-Planet.

21/03/2023

Verticale tabs