Meat free Monday: het digitaal kookboek

wrapper2

wrapper

Less meat is less heat, dat is de slogan van het Meat free Monday kookboek. Het bundelt verschillende veggie recepten van overal ter wereld. We vliegen van Australië over Zuid-Afrika, naar Canada. In elk land is er wel een organisatie bezig met plantaardige voeding, zij hebben allemaal samen dit kookboek gevuld met exotische gerechten.

Het digitaal kookboek springt in het oog door het kleurrijk en modern ontwerp. Het leent zicht er perfect toe om op een eenvoudige manier kennis te maken met allerhande gerechten in een vegetarisch jasje. Door de focus op internationale gerechten, ontbreekt het boek nooit aan originaliteit. Ieder recept heeft een aantrekkelijke foto die zin geeft om te koken zonder onrealistisch te zijn. Ze geven een goeie inschatting van hoe het resultaat er zou moeten utizien.

Wat vooral opvalt is de overzichtelijkheid en de no-nonsense manier van aanpakken. De ingrediëntenlijst is duidelijk en geeft de hoeveelheden weer in zowel de Amerikaanse als metrische aanduidingen. De bereidingen zijn bondig en recht voor de raap, wat zorgt voor een vlotte kookervaring. De meeste recepten nemen niet veel tijd in beslag om te maken, en het resultaat is heerlijk, win - win dus!

Zonder overdaad aan verschillende of moeilijk te vinden ingrediënten, is dit een erg gebruiksvriendelijk en origineel kookboek. De vaak exotische namen kunnen soms afschrikken maar doen niets af aan de smaak en de eenvoud van de gerechten. De recepten voor klassieke gerechten zoals stoofvlees en lasagne zijn hier ook zo goed uitgewerkt dat de resultaten de originele versie evenaren en overtreffen.

Het is niet eenvoudig om bekende gerechten vegetarisch te maken en de uitzonderlijke smaak te behouden. Er valt dan ook veel ervaring op te doen met recepten die hier niet behoorlijk in slagen. Dit boek biedt een alternatief voor het eindeloos zoeken op internet en het uitproberen van pitloze gerechten. Deze bundeling van exotische en bekende gerechten is een aanrader voor iedereen die eenvoudig en lekker vegetarisch wil koken.

Geschreven door Kasper Verschueren.

Ontdek het kookboek zelf!

Haal gratis het digitaal kookboek van Meat free Monday in huis en ga op wereldreis in je eigen keuken. Stuur het kookboek door naar je vrienden en familie zodat iedereen kan meegenieten.

13/05/2016

Verticale tabs