Nationale Veggie BBQ-dag(en) 2017

wrapper2

wrapper

Wanneer het woord ‘barbecue’ valt, denken wij spontaan aan zomer, gezelligheid en heel veel eten. Ben je helaas niet zo’n handige Harry achter de grill? Kom dan gewoon op 1 en/of 2 juli naar de zevende Nationale Veggie BBQ-dag en beleef samen met je vrienden de lekkerste zomerbarbecue van het jaar.

Waar kun je terecht?

De lokale groepen van EVA staan alweer te springen om jou te verwennen met allerlei veggie lekkers. Wil je zeker zijn van een plaatsje? Schrijf je dan snel in!

EVA Aalst organiseert op 1 juli een veggie barbecue in samenwerking met Bioboerderij De Loods. Meer info vind je hier.

EVA Antwerpen slaat op 1 juli de handen in elkaar met de Broers van Julienne. Meer info vind je hier.

EVA Gent organiseert op 2 juli een veggie barbecue in het Veggiehuis, samen met Vegamuze. Meer info vind je hier.

Zelf aan de slag

Heb je na het lezen toch zin gekregen om zelf een veggie barbecue te organiseren? We geven je graag nog een aantal tips mee waarmee je een waar groentefestijn creëert.

  • twee klassiekers die niet kunnen ontbreken zijn aubergine en courgette. Snij ze in gelijke plakken, besmeer met olie en kruiden en leg ze op de grill. Reken op 5 minuten voor de courgette en 10 minuten voor de aubergineplakken. Hier vind je inspiratie!

  • De kampioen onder de champignons: portobello’s! Ze hebben een enorm vlezig structuur én je kunt ze gebruiken als burgerbroodje. Kijk hier voor het recept.

  • Zoete aardappel op de barbecue = heer-lijk! en je kunt er verschillende kanten mee op. Snijd ze in plakken en leg ze gedurende 10 à 15 minuten op de gril, of wikkel ze in folie en laat de aardappel ongeveer een halfuurtje poffen.

Op zoek naar een lekkere marinade? Hier vind je drie overheerlijke combinaties die van jouw vleesvervangers en groenten echte toppertjes maken!

Smakelijk!

Op onze website vind je een heleboel veggie recepten die ideaal zijn voor een zomerse barbecue.
Van seitan-peper-spiesjes tot frisse salades en lekkere veganaise. Smakelijk!

Deze BBQ-dag wordt mede mogelijk gemaakt door Lima, Greenway en Abinda

Win een veggie pakket

Post op 1 of 2 juli een foto op Facebook of Instagram van je veggie BBQ met #veggiebbq17. De meest originele foto wint een productpakket van Lima!

24/05/2017